MATIJEVIĆ ODUSTAO OD KUPOVINE HOTELA "SLAVIJA": Sporna dugovanja zaustavila prodaju

Autor: Informer, Republika

Vesti

02.02.2018

13:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski kralj mesa, Petra Matijević odustao je od kupovine hotela "Slavija luks" nakon što je privredni sud u Beogradu osporio odluku izvršitelja da proda hotel. Matijeviću je izvršitelj vratio 6, 5 miliona evra koliko je on dao za taj objekat, nakon čega je biznismen odustao od kupovine.

RepublikaFoto: e-stock/M. RAFAILOVIĆ
Sporna dugovanja hotela "Slavija"

- Definitivno odustajem od kupovine beogradskog hotela "Slavija luks" i juče mi je izvršitelj vratio mojih 6,5 miliona evra koliko sam platio za taj objekat - kaže za Informer biznismen Petar Matijević, vlasnik novosadske industrije mesa "Matijević".

Matijević je poznati prestonički državni hotel kupio na licitaciji 16. januara, ali je Privredni sud u Beogradu u sredu osporio ovu transakciju.

Presuđeno je, naime, da izvršitelj Marko Vukićević nije smeo da prodaje "Slaviju" sve dok se ne utvrdi da li hotel zaista ima dugovanja prema austrijskoj firmi "Fil Šar" u iznosu od dva miliona evra!

Matijević je zbog toga sada izlašao iz ovog posla, jer ne želi da godinama čeka sudsku odluku o sudbini "Slavije".

RepublikaFoto: youtube.com/RTV Yu Eco
Petar Matijević

Poznati biznismen podseća da je na licitaciji za hotel bio jedini ponuđač i da je "Slaviju" platio 6,5 miliona evra.

- Za mene je priča o kupovini hotela "Slavija luks" završena! Čim sam video da je Privredni sud u Beogradu osporio odluku izvršitelja da proda "Slaviju", ja sam odlučio da odustanem od cele priče. Činjenica jeste da sam bio upoznat sa tim da hotel zapravo kupujem "uslovno", odnosno sve dok sud ne odluči da li je licitacija zakazana zakonito. Sud je sada odlučio da izvršitelj nije smeo ni da prodaje hotel dok se ne utvrdi ima li "Slavija" dugovanja prema toj austrijskoj firmi - kaže Matijević.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading