KNEŽEVIĆ: Nivo stranih investicija dostići će oko dve milijarde evra

Autor: Agencije

Vesti

10.09.2017

06:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar privrede Srbije Goran Knežević izjavio je da srpska privreda pokazuje znake oporavka i da očekuje da će do kraja godine nivo stranih direktnih investicija dostići oko dve milijarde evra.

RepublikaFoto: Tanjug
Goran Knežević

- Naš cilj je da u ovoj godini dostignemo dve milijarde evra stranih direktnih investicija - ističe Knežević za publikaciju Korda "15 godina FIC-a." On je istakao da su se kao efikasna mera za privlačenje investicija pokazali podsticaji koji se odobravaju i domaćim i stranim ulagačima, prenelo je resorno srpsko ministarstvo.

Ministar je ukazao i da nove investicije ne obezbeđuju samo podsticaji.

- Težimo da Srbiju i na druge načine učinimo atraktivnijom za investicije - rekao je Knežević, objasnivši da se zato ulaže u industrijske zone, komunalnu i energetsku infrastrukturu i saobraćajnice.

Prema njegovim rečima, uzima se u obzir sve što je investitoru važno kada razmišlja o ulaganju.

- Upravo zato smo u 2016. uložili oko 2,5 milijarde dinara u te svrhe, posebno uzimajući u obzir interesovanje investitora za pojedine zone", rekao je Knežević.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading