Pomoćnica ministra Biljana Barošević na obeležavanju Svetskog dana osoba sa povredom kičmene moždine

Autor:

Vesti

06.09.2018

11:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vršilac dužnosti pomoćnika ministra za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u Sektoru za zaštitu osoba sa invaliditetom Biljana Barošević prisustvovala je obeležavanju Svetskog dana osoba sa povredom kičmene moždine koje realizacijom aktivnosti u okviru projekta "Jedan dan u mojim cipelama" organizuje Savez paraplegičara i kvadriplegičara Srbije.

RepublikaFoto: MINRSZ

Pomoćnica Biljana Barošević istakla je da je ovaj dan prilika da se podsetimo koliki je značaj misije Saveza kao i da će resorno ministarsvo nastaviti da pruža punu podršku za stvaranje jednakih mogućnosti za osobe sa povredom kičmene moždine i njihovo uključivanje u život zajednice.

RepublikaFoto: MINRSZ

- Inkluzija osoba sa invaliditetom, odnosno uključivanje u sve sfere društvenog i socijalnog života kao i uklanjanje predrasuda o OSI je ono za šta se zalaže Ministarstvo. Ovakve dane je bitno obeležiti kako bi upoznali i podigli svest javnosti i medija o povredama kičmene moždine i invalidnosti izazvane povredom gde prevencija ima poseban značaj - rekla je Biljana Barošević i dodala da je pristupačnost jedan od preduslova za vidljivost OSI i njihovu punu priključenost.

Biljana Barošević navela je da je na Stalno otvorenom konkursu u 2018. godini podržan projekat Saveza paraplegičara i kvadriplegičara Srbije "Jedan dan u mojim cipelama", i dodala da će Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja nastaviti da podržava rad Saveza i lokalnih udruženja koja se nalaze u njegovom sastavu.

Foto: MINRSZ

Obeležavanju Svetskog dana osoba sa povredom kičmene moždine koji je Međunarodna organizacija osoba sa povredom kičmene moždine ustanovila 05. septembra 2015. godine, Savez paraplegičara i kvadriplegičara Srbije pridužio se 2017. godine, a ove godine je obeležen na platou hotela "Hajat" gde su članovi neposrednim kontaktom pokazali građanima da su osobe sa povredom kičneme moždine ravnopravni građani našeg društva. Preko 40 ljudi u kolicima i naši paraolimpijci pružili su prolaznicima informacije o licima koja su obolela od povrede kičmene mozdine i podelili im poklone. Na platnu je prikazan rad Saveza kroz video sadržaje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading