Apel Agencije za bezbednost saobraćaja svim učesnicima u saobraćaju!

Autor: Republika.rs

Vesti

17.05.2021

11:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Od početka maja meseca 2021. godine, u saobraćajnim nezgodama u Republici Srbiji poginulo je 27 učesnika u saobraćaju, što je za 12 lica (80%) više u odnosu na isti period prošle godine.

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ
Foto: Ilustracija

Najviše lica život je izgubilo u svojstvu vozača putničkog vozila, ukupno 10, dok je po 5 lica smrtno stradalo u svojstvu putnika u putničkom vozilu i u svojstvu vozača motocikla ili mopeda. 

I pored velikog angažovanja saobraćajne policije u kontroli saobraćaja, samo u prošloj nedelji u saobraćajnim  nezgodama život je izgubilo 13 lica, kada su u tri uzastopna dana, od ponedeljka do srede, poginula po 3 lica. Napominjemo i da je dana 1. maja, uprkos najavama pojačane kontrole i brojnih apela da se poštuju saobraćajni propisi, u saobraćajnim nezgodama poginulo čak 7 lica. 

Najviše lica smrtno je stradalo u saobraćajnim nezgodama na teritoriji Policijske uprave u Nišu – 6, na teriroriji Policijske uprave u Užicu poginula su 3 lica, dok su na teritoriji Zaječara, Pančeva i Pirota poginula po 2 lica. 

U maju mesecu u saobraćajnim nezgodama poginulo je jedno dete staro 4 godine, u svojstvu vozača bicikla i jedan mlađi maloletnik star 14 godina, u svojstvu putnika na motociklu. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading