DANAS POČINJE ISPLATA DRŽAVNE POMOĆI: Na račun leže 30 evra, a od ovog faktora najviše zavisi REDOSLED ISPLATE!

Autor:

Vesti

12.05.2021

05:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Danas kreće isplata prvih 30 evra pomoći građanima koji su se prijavili za podršku u okviru trećeg paketa državne pomoći. Ovo je prva "rata" od ukupno 60 evra koliko će dobiti svi koji su se prijavili, elektronski ili telefonom, dok će drugih 30 evra biti isplaćeno u novembru.

RepublikaFoto: trezor.gov.rs, Pixabay

Prvog dana, dakle danas 12. maja, novac će biti isplaćen za najmanje 630.000 građana. Ostali, koji su se prijavili i koji imaju važeću ličnu kartu i aktivno boravište u Srbiji, novac će dobiti najkasnije do 20. maja. Dakle, svi koji su se prijavili prethodnih dana, mogu očekivati novac narednih dana, a oni koji tek planiraju da se prijave, novac će dobiti najkasnije do 20. maja.

Oko 1,7 miliona penzionera dobilo je svojih prvih 30 evra prošle nedelje, 6. maja, a korisnici socijalne pomoći i građani na izdržavanju zatvorske kazne dan kasnije.

Dodatnih 50 evra za penzionere stiže u septembru, a dodatnih 60 evra za nezaposlene koji su na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje biće isplaćeno u junu.

Prijava za pomoć traje još 3 dana, dakle do 15. maja. Moguća je telefonska i elektronska prijava preko sajta Uprave za trezor. Kada uđete na sajt idp.trezor.gov.rs, treba da kliknete na polje "Podnošenje prijave" i unesete svoje podatke - JMBG, broj lične karte i banku u kojoj imaju otvoren račun.

Ukoliko građani nemaju već otvoren račun u nekoj banci, treba da, u padajućem meniju, kliknu na banku preko koje žele da im bude isplaćen novac i time se automatski prijavljuju za ovu pomoć. Na taj način će im biti otvoren jednokratni namenski račun, bez ikakvih troškova.

Ako se prijavljuju telefonski, na broj 0800 101 100, građani će u kontakt centru čuti automatski snimljen glas, koji će ih voditi kroz ceo proces prijave. Podaci koje treba da ostave isti su kao i kod elektronske prijave.

Svi vakcinisani potom će dobiti i 3.000 dinara, a prijava za ovu pomoć će trajati od 1. do 15. juna, i to na isti način kao i kao što je i prijava za 60 evra. Kako će izgledati upitnik i koliko je važno koju ste vakcinu primili možete pročitati na sledećem linku.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading