SVAKA IM ČAST! Prekršajno kažnjena lica VOLONTIRAJU u Kliničko-bolničkom centru ZEMUN: Jedan od njih ostaće da pomaže i nakon isteka KAZNE!

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

02.04.2021

09:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Kliničko-bolničkom centru Zemun, koji se nalazi u kovid sistemu, sedam lica izvršava kaznu rada u javnom interesu, od kojih su se dva prekršajno kažnjena lica dobrovoljno javila da pomažu na dopremanju boca s kiseonikom za najugroženije pacijente.

RepublikaFoto: Tanjug/ RADE PRELIĆ
KBC "Zemun"

Oni preuzimaju boce kiseonika, od kojih je svaka težine do 100 kilograma, i kolicima ih prebacuju do predviđenog mesta, a jedan od njih je izrazio želju i da posle isteka kazne ostane volonterski da radi kako bi pomogao zaposlenima u ovoj ustanovi, saopštila je Uprava za izvršenje krivičnih sankcija.

Nedavno je epidemiolog Predrag Kon predložio upravo ovu vrstu sankcije za one koji organizuju korona žurke, u vidu društveno korisnog rada u kovid bolnicama.

Kazna rada u javnom interesu, kao alternativna sankcija, izvršava se tako što se osuđena lica upućuju u javna komunalna preduzeća, domove kultura, bolnice i druge javne ustanove u kojima obavljaju poslove u korist društvene zajednice na osnovu ugovora o saradnji.

Ugovorom između Uprave za izvršenje krivičnih sankcija i javnih ustanova je predviđeno da lica obavljaju poslove u javnom interesu kao što su čišćenje i uređenje zelenih površina, parkova, staza, farbarsko-molerskih poslova…

Uprava ukazuje da je lični doprinos osuđenika u borbi sa koronavirusom veliki, imajući u vidu da su osuđeni u više zavoda još na početku pandemije počeli da izrađuju maske, odela, nazuvice, kape i da je samo u KPZ u Sremskoj Mitrovici proizvedeno skoro milion komada zaštitne opreme.

Takođe, osuđena lica su pokazala solidarnost na više načina s građanima koji su na razne načine ugroženi tokom pandemije - odricanjem suvih obroka za najsiromašnije, za korisnike Svratišta za decu u Beogradu, stanovnike poplavljenih područja na jugu Srbije…

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Setiste li se konacno

02.04.2021 10:37

Kakvo crno dobrovoljno? More, odreda SVE na DOBROVOLJAN prinudni rad, taman da utrose vishak energije koji ocigledno imaju, a i da strucnija lica od njih ne gube vreme da lezecim pacijentima poturaju i peru guske, a tu su i podovi, zidovi... Naravno, sve pod strogim nadzorom, da mamini i tatini sinovi i kceri ne rade ofrlje i ne zabusavaju!

Dušan

02.04.2021 11:42

Molim da se antivakseri kazne sa po nekoliko meseci obaveznog prinudnog rada u kovid bolnicama.