PELEMIŠ SE POŽALIO: Svaki dan kad otvorim oči - KORONA! POČELO JE STRAŠNO DA ME NERVIRA

Autor:

Vesti

26.02.2021

14:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Infektolog Mijomir Pelemiš je na konferenciji za medije rekao da mu smeta što ujutru kad se probudi prva vest bude o koroni, a onda i svaka naredna.

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ
Mijomir Pelemiš

- Počelo je da me nervira to što smo zaboravili da postoje i druge bolesti. Kao da je samo korona, što ne znači da joj ne treba pridavati pažnju - ističe Pelemiš.

- Nažalost, mnogo ljudi umire od drugih bolesti, ne računajući Kovid-19. Ono što me brine, nije cifra zaraženih, već ova koliko njih umire i koliko ih je u intenzivnoj nezi. Zdravstveni radnici su pod velikim pritiskom. Vraćanje u kovid sistem im potpuno remeti život, a bolesnici koji imaju druge bolesti ispaštaju - navodi on i pita:

- Odakle ovoliki broj zaraženih ako se mere poštuju?!

On je naveo da je 605 zdravstvenih radnika  trenutno zaraženo, od toga 16 u bolnici.

- Veliki broj od njih više nije fizički i psihički nije u stanju da izdrži teret koji im se postavlja. Ne razumem zašto je teško poštovati mere, koje su, u poređenju sa ostatkom sveta, najrelaksiranije - pita se Pelemiš.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading