Kopaonik destinacija sa novim stazama i gondolom

Autor: Republika

Vesti

17.11.2020

09:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Završni radovi na gondoli od Brzeća do Malog Karamana su u toku, intezivno se priprema zimska sezona, i sve to nakon uspešno završene letnje sezone tokom koje su oboreni rekordi posećenosti. "Skijališta Srbije" su pripremila nove četiri staze na Kopaoniku, a direktor Dejan Ćika sa ponosom ističe da je gondola istorijski važan projekat za srpski turizam.

RepublikaFoto: Promo foto/Skijališta Srbije

Leto je završeno sa povećanjem broja posetilaca od 2.7 puta u odnosu na prošlu godinu, a planinski centri su premaši sva očekivanja. Zanimljiv sadržaj, sigurna destinacija sa poštovanjem svih mera predostrožnosti koju preporučuju lekari i nadležne institucije, doprineli su da Kopaonik i Tornik na Zlatiboru ovog leta budu najposećeniji u Srbiji.

RepublikaFoto: Promo foto/Skijališta Srbije

Svi sadržaji, kao i staza za letnje skijanje radili su tokom čitave sezone. Prošlogodišnja skijaška zimska sezona se završila desetak  dana ranije, ali je rezultat bio odličan i izuzetna posećenost. U periodu od četiri meseca svakog dana na stazama Kopaonika skijalo je između šest i sedam hiljada skijaša što je odličan pokazatelj da konkurentnosti skijalištima u Evropi i da se dobro radi posao. Kontinuirano se radilo na planiranom razvoju i uređenju skijališta, kao i na organizaciji i pripremi staza koja su na svetskom nivou, jer to je  budućnost.

RepublikaFoto: Promo foto/Skijališta Srbije

"Skijališta Srbije" kao odgovorno javno preduzeće preduzima sve mere kako bi korisnici  usluga bili maksimalno zaštićeni i bezbedni. Poštovanje propisanih mera i držanje rastojanja, socijane distance su obavezne. Rukavice se podrazumevaju, a maske i bandane zaštitne marame za sneg i hladnoću su obavezne prilikom ukrcavanja na žičare. Prilaz žičarama će biti regulisan, prodajna mesta obezbeđena, kao i online kupovina ski karata. "Ski opening" na Kopaoniku je planiran za prvi vikend u decembru, od 3. do 6., ako vremenski uslovi to dozvole, a "Skijališta" su spremna za izazove i skijaše.

 

Unapređen i sistem za kontrolu karata

Do sada je unapređeni sistem za kontrolu karata na Staroj planini i Torniku, a od ove godine je i Kopaoniku. Kada korisnici dođu u neki od srpskih ski centara imaju utisak da su u jednom savremenom, modernom skijalištu. Ovaj sistem olakšava prolaz skijaša i značajno poboljšavaju kontrolu i korišćenje ski karata. Pogodnost je i najsavremenija platforma za online kupovinu, a reč je o beskontaktnom preuzimanju ski karata preko aparata tzv. "pickup box-ova". Korisnici svoju kartu zadržavaju i mogu da je koriste tokom više sezona, ali i da dokupe dodatne dane skijanja. 

Šta ste nam pripremili od novina za predstojeću ski sezonu?

- Sa ponosom ističemo da se ove godine završavamo jedan od najvažnijih projekata za srpski turizam. Gondola koja će povezivati turističko naselje Brzeće sa centrom Kopaonika je za nas, kao i za Srbiju važna investicija. Doprineće razvoju podnožja ove planine i rasteretiće centar skijališta, dok ćemo s druge strane smanji broj vozila na Kopaoniku i omogućiti turistima da na udoban, brz i lak način dođu do centra skijališta. Proširili smo ski centar, pa će Kopaonik dobiti čak četiri nove staze. Mnogo toga je urađeno i nastavićemo istim ritmom i u narednom period - kaže direktor Dejan Ćika.

Počeli popusti i pretprodaja ski karata putem web shopa 

- Počeli smo sa pretprodajom ski karata od 15. novembra i svi zainteresovani mogu da kupe karte sa popustom od 15 posto i to u periodu od 15. do 30. novembra. Od 1. do 10 decembra popust će biti 10%, a nakon ovog perioda, skijaši će samo putem web shopa do kraja sezone moći da kupuju karte sa popustom od 5 posto. Ovi popusti važe samo za online kupovinu. Verujem da će se skijaši obradovati, jer primenjujemo cenovnik koji je usvojen još 2018. godine i cene ski karata nećemo menjati i pored izuzetno velikih investicionih ulaganja. Među novina je da ove sezone nećemo imati obavezan depozit za ski karte, kao i to da će skijaši koji kupe čuvenu kartu ,"10 u sezoni" imati mogućnost da koriste i noćne staze, što do sada nije bilo moguće sa ovom kratom - ističe Dejan Ćika.

RepublikaFoto: Promo foto/Skijališta Srbije
Tekst potpisa

Kopaonik je ove zime domaćin jednog velikog takmičenja. Šta znači organizacija Evropa kupa 2021. godine za našu zemlju?

Evropa kup je jedno od najprestižnijih takmičenja i ponosan sam što će Srbija, odnosno Kopaonik biti domaćin najboljim evropskim skijašicama. Poverenje koje nam je ukazala Međunarodna skijaška organizacija, kao domaćinu značajnog sportskog događaja, je veliko priznanje za naš trud i rad. Ovim smo pokazali da smo ,,rame uz rame“ sa evropskim ski centrima. Ski centar Kopaonik svojom organizacijom, uređenošću i skijaškim kapacitetima  dostigao je najviši nivo kao turistička, ali i sportska destinacija. Naši ambiciozni planovi, vredan rad i adekvatno ulaganje u skijašku infrastrukturu višestruko su se isplatili i dali odlične rezultate, a dovođenje Evropa kupa je jedno od njih. Tamičenje će se održati na Kopaoniku u februaru 2021. godine, a Srbija će prvi put posle 1984. godine okupiti najbolje skijašice Evrope u disciplinama slalom i veleslalom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading