Paprene kazne za maske, zabrana okupljanja: Ovo su nove mere u borbi protiv KOVID-19

Autor:

Vesti

02.07.2020

18:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kazne za nenošenje maski, zabrana okupljanja, zatvaranje kafića i klubova predstavljaju nove mere u borbi protiv koronavirusa koje će se primenjivati od ponedeljka.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Foto: Ilustracija

Ove mere predstavio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić pri čemu je naglasio da će njihova primena krenuti od ponedeljka, nakon što Vlada usvoji neophodne uredbe.

Na dve nedelje biti zatvoreni kafići i klubovi u periodu od 23 sata do 6 sati ujutru.

Zbog širenja virusa među studentima, domovi za smeštaj biće zatvoreni.

Nakon sednice Vlade na kojoj budu usvojene uredbe o kažnjavanju građana koji se neodgovorno ponašaju tokom epidemija, predviđene su kazne nenošenje zaštitinih maski. Predsednik Srbije je najavio da će kazne iznositi 5.000 do 6.000 dinara, ali konačnu odluku o visini kazne doneće Vlada.

Uvodi se zabrana javnih okupljanja. U zatvorenom prostoru moći će da boravi najviše 100 ljudi, uz držanje socijalne distance i nošenje maski. Na otovorenom prostoru, mere su malo "labavije" jer će moći da se okupi do 500 ljudi, takođe uz poštovanje socijalne distance.

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Aleksandar Vučić

Tokom najavljivanja novih mera, Aleksandar Vučić je istakao da bi on lično uveo mnogo drastičnije mere koje bi podrazumevale policijski čas i zatvaranje Beograda, ali struka trenutno nije za takvu opciju. Dodao je i da bez obzira na njegove lične poglede na situaciju, on će uvek slušati šta struka ima da predloži kada je u pitanju suzbijanje epidemije koronaviusa.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Žile

02.07.2020 19:16

U mom gradu nije ni prestajalo nošenje maski u prodavnicama.