(VIDEO) KO SE DRUŽIO SA TIJANIĆEM, OSTAO JE BEZ GLAVE, NOGU, PARA I VLASTI: Brutalan intervju Milomira Marića o nekadašnjem direktoru RTS

Autor: Republika

Vesti

27.06.2020

19:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dugogodišnji urednik, novinar i televizijski voditelj, autor brojnih kultnih emisija i osnivač velikog broja dnevnih listova u Srbiji Milomir Marić bez dlake na jeziku progovorio je o svom sukobu sa nekadašnjim direktorom Radio televizije Srbije Aleksandrom Tijanićem.

RepublikaFoto: youtube.com/Bez Cenzure - Zvanični kanal
Milomir Marić

Gostujući u emisiji Bez ustručavanja, Marić se između ostalog prisetio i vremena kada je radio u pisanim medijima.

- Sklonio sam se u novine i smatrao da je to meni dovoljno. U to vreme s potcenjivanjem smo gledali te televizijske voditelje, kao ljude sa malo znanja, više kao neke zabavljače. Ponašali smo se sa visine prema njima. Nisam ni sanjao da ću jednog dana završiti na televiziji - rekao je Marić.

Poznati voditelj potom je ispričao kako je došlo do toga da rad u pisanim medijima zameni poslom na TV.

Više informacija iz rubrike vesti pronađite ovde.

RepublikaFoto: youtube.com/TopSecretProduction
Aleksandar Tijanić

- Tada sam imao svoje novine. Štampao sam ih u Veroni. Svakog meseca provodio sam deset dana u Italiji. I to je trajalo deset godina. Imao sam velike prihode. To je bila fabrika para. Nikakva televizija mi na pamet nije padala - iskrneo je priznao Marić i potom u istom dahu nastavio sa objašnjenjem.

- Kada se moj prijatelj Bogoljub Karić posle Petog oktobra našao u nekim teškoćama, on je shvatio u jednom času da ga ja mogu izvući preko Zorana Đinđića. I tako sam se našao na čelu BK televizije - naveo je voditelj.

- Predosetio sam da ko se druži sa Aleksandrom Tijanićem, ostane bez glave - Slavko Ćuruvija. Bez nogu - Željko Kopanja. Bez para - Bogoljub Karić. Bez vlasti - Vojislav Koštunica. Bio je nekada moj najbolji prijtatelj, koji je posle formiranje vlade Vojislava Koštunice uspeo meni da zabrani da se bavim novinarstvom - ključne su stvari koje je rekao voditelj na temu novinarstva u pomenutoj emisiji.

Šta je još rekao o brojnim drugim temama, uključujući i aktuelne, pogledajte u video snimku.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Niko

28.06.2020 13:07

Najveća ljiga novinarstva na ovim prostorima ...