Penzioneri, zaboravite čekanje na šalteru, odsad ZAHTEVE ZA PENZIJU ostvarite uz samo dva klika!

Autor: telegraf.rs, republika.rs

Vesti

07.05.2020

09:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje omogućio je građanima da elektronskim putem, preko internet portala e-Šalter RFPIO, podnose zahteve za ostvarivanje i korišćenje prava iz penzijskog i invalidskog osiguranja, zahteve za izdavanje uverenja, odnosno potvrda, kao i dokaza koji se uz zahtev prilažu.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Korisniku je omogućeno da preuzme željeni obrazac zahteva, koji se nalazi na sajtu RFPIO, da ga elektronski popuni pomoću programa Adobe Acrobat Reader i da ga pošalje nadležnoj organizacionoj jedinici RFPIO, zajedno sa skeniranim prilozima dokaza.

Takođe, korisnik će biti u mogućnosti i da se informiše u kojoj se fazi trenutno nalazi postupak odlučivanja po podnetom elektronskom zahtevu.

Preduslov za korišćenje web portala e-Šalter RFPIO jeste da podnosilac zahteva na svom računaru ili mobilnom telefonu ima pristup internetu i instaliran program Adobe Acrobat Reader.

Uputstvo za korišćenje web portala e-Šalter možete pogledati na ovom linku.

Internet portalu e-Šalter moguće je pristupiti na dva načina: Upisivanjem adrese portala u adresnoj traci vašeg internet pregledača ili preko internet sajta RFPIO izborom opcije e-Šalter.

Uslove korišćenja portala e-Šalter RFPIO možete pronaći na zvaničnom sajtu, prenosi Mob&IT.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading