Lađević: Lukasovo prozorče

Autor: Milan LAĐEVIĆ

Vesti

21.04.2020

13:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Taksista, samozvani novinar, sa trenutnim zanimanjem komičar, Ivan Ivanović i drugi, gledaniji mu kolega, Zoran Kesić imali su zajednički nastup, a možda i najduhovitiji u svojim karijerama. A to je da im Aca Lukas, folker, preti ubistvom i, kako kažu, plaše se da ne prođu kao Ćuruvija. I ja bih se uplašio jer je jako slična situacija.

RepublikaFoto: printscreen/TV Happy
Milan Lađević

Ćuruvija je, pisao kritički o režimu Slobodana Miloševića, bio žrtva državne mašine za likvidacije, koja iza sebe ima bogatu referenc-listu, a voditeljski tandem, s druge strane, ima estradnu ličnost. Takođe, sa bogatom referenc-listom - spiskom pesama. Istina je da su neke njegove pesme ubitačne, i to u kasne sate u kafani.

Elem, u delu teksta pevač kaže da će baciti kroz prozor. Doduše nije precizirao s kog sprata i da li kroz otvoreni ili zatvoreni. Ili da li bi Ivanovića možda frljnuo i kroz prozorče toaleta, ne mora da otvara dvokrilni. Iako svi znaju, a i sam pevač je potvrdio, da je to rekao figurativno i da im ne bi prilazio, već bi držao socijalnu distancu, pokušavajući da ih pljune sa metar i po.

Ali to nije smetalo "nezavisnim" u lakat (N1, njegovi sateliti, Danas...) da pokrenu hajku na Srpski telegraf kako huškamo na ubistvo komičara (N1, bez pozivanja druge strane). A ja, mučenik, očekivao da će crći od smeha od Lukasovih optužbi. Međutim, oni su čak obavestili i OEBS, EU, NATO, NASU... da im se radi o glavi i da treba sve da nas pohapse.

Novinarska moralna inkvizicija Ćosić i dijabole iz OEBS jednostavno ne znaju naše zakone i pravo, odnosno šta se podrazumeva pod pretnjom ubistvom. Ali iskren da budem, to ih i ne zanima. Oni samo žele da ispadnu žrtve ovog režima i svih koji ga podržavaju. Ako mogu da zakače imenom i Vučića, pun pogodak. Biće pohvaljeni od obojice tajkuna.

Jednog formalnog vlasnika, monopoliste, a drugog neformalnog gazde, političkog dona i omiljenog im lidera opozicije, poznatijeg kao veliki zagovornik slobode medija. Ako ovo sa Lukasom ne prođe dobro kod gazda, evo mi ćemo da im pomognemo da pozovemo Eru Ojdanića ili Tozovca da im zaprete. Možda i Lepu Lukić, ali s njom se ne treba kockati.

U svakom slučaju, taman će se ljudi iz OEBS upoznati sa našom estradnom scenom! A kad završe s njom, da pređemo na "Zadrugu" i "Parove", tu će da pršti od pretnji smrću.

Milan Lađević urednik Srpskog telegrafa

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading