(VIDEO) Ovako koronavirus RAZARA pluća: Respirator tada više nema nikakvog efekta!

Autor: kurir.rs, republika.rs

Vesti

27.03.2020

15:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Snimak koji oslikava virtuelnu realnost pokazuje koliko se brzo koronavirus širi po plućima i kakvu štetu na njima izaziva.

RepublikaFoto: youtube.com/printscreen
Foto: Ilustracija

Lekari su ga stavili na respirator, ali ni to nije pomagalo i transportovan je na Univerzitet Džordža Vašingtona.

Vrlo brzo video se jasan kontrast između zdravog tkiva i tkiva inficiranog virusom - primećuje dr Mortman, objašnjavajući razliku između plavog, zdravog tkiva i inficiranog tkiva koje je označeno zelenkastim oblacima.

- Razlika je tako uočljiva da ne morate ni da budete lekar da biste je primetili i shvatili da je situacija ozbiljna - dodaje ovaj lekar, dodajući da virus očito nije izolovan na jednom krilu pluća, već se proširio na oba.

Zbog toga što su oba plućna krila zaražena u tolikoj meri, primećuje, nije pomagao ni respirator.

Kako statistika do sada govori, oko 80 odsto pacijenata od koronavirusa iskusiće blage simptome i infekciju. Ostalih 20 odsto mora da bude hospitalizovano, od čega se skoro 14 odsto nađe u teškom stanju. Nešto preko šest odsto je u kritičnom stanju.

- Počne infekcijom, onda se razvija upala pluća koja vremenom oštećuje tkivo i pravi dugoročnu štetu i mogla bi da onemogućava pacijente da i kada se oporave dišu normalno i punim kapacitetom. Nekad i za ceo život - kaže dr Mortman.

Koronavirus pokreće se, inače, iz gornjeg respiratornog trakta - nosa, usta, grla i gornjeg dela pluća, u donji deo pluća, a pneumonija je upala donjeg dela pluća. Tada se alveole uglavnom pune tečnošću ili gnojem i otežavaju disanje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading