Da li će studentima biti vraćen deo novca?

Autor: Republika

Vesti

18.03.2020

16:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Republika je juče objavila, za mnoge itekako čudnu vest, kako se 150 ljudi u vreme vanrednog stanja skija i uživa na Kopaoniku. I informacija je bila itekako tačna, pa je kasnije i za Tanjug izjavu dao predsednik Univerzitetskog saveza Novog Sada, Marko Gušić.

Kopaonik

Po njemu je sve u redu, ali eto posle pisanja su odlučili da prekinu ovaj rekreativno sportski program, za koje je Pokrajinski sekretarijat za Visoko obrazovanje, nedavno na Konkursu izdvojio čak 7.000.000 dinara.

Da je iole bilo postupanja po pravilima, tri autobusa sa studentima bi se posle odluke o vanrednom stanju, koju je saopštio predsednik Aleksandar Vučić vratila za Novi Sad u nedelju veče. 

Ipak, kako im organizator ništa nije rekao niti zabranjivao, svi su zadužili skijašku opremu i plaćen je ski pas od šest dana za svakog učesnika rekreacije.

Svi su se ceo dan slikali a uveče kako su itekako mnogi videli provodili po Kopaoniku i lokalnim klubovima. Slično je bilo i u utorak, jer su svi uživali na doručku, gde su imali ponudu švedskog stola.

Usledilo je skijanje posle toga, da bi tek posle pisanja medija počeli pozivi i studenti su obavešteni da moraju da se vrate kući.

Sada se postavlja pitanje da li će studenti tražiti svoj novac, jer je svaki učesnik od njih 150 morao da plati Univerzitetskom savezu "promotivnu cenu" za put na Kopaonik, od 24.000 dinara. A celokupan aranžman je po osobi bio 47.000 dinara.

Nadamo se da će mladim ljudima biti vraćen novac za bar nekoliko dana boravka, mada kako smo dobili informaciju još puno studenata se nije vratilo sa Kopaonika.

Ostaje i pitanje za pokrajinsku Vladu, da li će ova velika grupa morati da ide u karantin od 14 dana, zbog opasnosti od koronavirusa.

Nadamo se da su svi zdravi i da će im organizatori isplatiti deo novca.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading