Nakon zabrane, studenti organizuju tribinu o CarGo ispred Pravnog fakulteta

Autor: Republika

Vesti

11.03.2020

14:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon jučerašnje zabrane tribine "Pravo i preduzetništvo: Slučaj CarGo" zbog velikog broja pretnji iz taksi udruženja, studenti iz organizacija "Forum studenata prava" i "Studenti za slobodu" najavili su da će se tribina ipak održati naredne nedelje, ali da će umesto u amfiteatru, govoriti pod "otvorenim nebom" ispred Pravnog fakulteta.

RepublikaFoto: youtube.com/Car:Go Go Anywhere

Jedan od organizatora tribine student Nemanja Antonijević rekao je da neće podleći pritiscima i da će se boriti da se čuju različita mišljenja i zaštiti sloboda govora, pa makar i ispred fakulteta.

- Nakon zabrane, više nije reč samo o jednoj kompaniji, već je ovo postalo pitanje svih nas. Ukoliko su taksisti svojim pretnjama uspeli da zabrane jednu studentsku tribinu, pitanje je šta će sve ova i druge moćne grupe moći da zabrane u budućnosti, koristeći silu i pretnje - rekao je Antonijević.

Direktor CarGo Vuk Guberinić zahvalio se studentima na pozivu i na hrabrosti da jasno stave do znanja svima da će se boriti za slobodu i prava svih građana Srbije sada kao studenti, ali i sutra kao sudije i advokati.

- Studenti koji se bore za slobodu govora su prava slika Srbije, a ovakvim odgovornim i zrelim ponašanjem naši mladi pravnici svima ulivaju nadu da će Srbija biti moderna i razvijena zemlja u kojoj će vladati pravo, a ne karteli i njihova sila - istakao je Guberinić.

Tribina "Pravo i preduzetništvo: Slučaj CarGo" ponovo je zakazana za utorak, 17. marta u 14 časova, ali ovoga puta ispred Pravnog fakulteta. Skup je prijavljen policiji i organizatori očekuju da će nadležni organi sačuvati bezbednost učesnika i javni red i mir.

Tribina je prvobitno trebalo da bude održana na Pravnom fakultetu u četvrtak, međutim taksi udruženja su uputila veliki broj pretnji i najavila da će blokirati održavanje tribine, nakon čega je Sekretarijat Fakulteta zabranio unapred zakazanu tribinu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Brka

11.03.2020 20:14

Taksisti su monopolisti i potplaćuju sve i svakoga.