Upozorenje RHMZ-a: Evo gde se očekuje najjača kiša! Biće kritično zbog porasta nivoa reka!

Autor: Republika

Vesti

07.03.2020

14:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Republički hidrometeorloški zavod Srbije objavio je na svom sajtu upozorenje na kišu koja će padati u celoj Srbiji, ali se najobilnije padavine očekuju na istoku i jugu zemlje.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Kako stoji u najavi koja je objavljena 14 sati 20 minuta, očekuje se kiša na pdručju cele zemlje, ali različitog intenziteta. 

- Na istoku i jugu posle podne, uveče i tokom noći očekuje se više padavina, od 20 do 30 mm za 12 h. Na visokim planinama padaće sneg - navodi RHMZ.

I u glavnom gradu se do kraja dana očekuju slične vremenske prilike.

- U naredna dva sata na području Beograda povremeno slaba kiša - stoji na sajtu Zavoda.

Foto: printscreen/hidmet.gov.rs
Najava na sajtu RHMZ

Osim toga, RHMZ je objavio i upozorenje koje se odnosi na reku Južnu Moravu... Zbog obilnijih padavina moguće je da će vodostaj dostići rizičan nivo.

Foto: printscreen/hidmet.gov.rs
Upozorenje RHMZ-a

Kada je reč o kvalitetu vazduha, u Beogradu je trenutno indeks zagađenosti 73 što znači da je zastupljena "srednja zagađenost".

To znači da je kvalitet vazduha prihvatljiv, međutim, zdravstvene tegobe može da oseti mali broj ljudi, koji je veoma osetljiv na zagađenje vazduha. Kod njih mogu da se jave iritacije disajnih organa kao što su kašalj i bol u grlu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading