ISTORIJSKI USPEH INSTITUTA DEDINJE: Rekorder po broju operacija u Evropi!

Autor:

Vesti

24.12.2019

22:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sa 2.540 operacija na otvorenom srcu u 2019. Institut za kardiovaskularne bolesti Dedinje našao se na vodećem mestu u Evropi. Kako ističe direktor Milovan Bojić, ovo je veliki uspeh ne samo instituta već države Srbije, čije stanovništvo naviše oboleva od kardiovaskularnih bolesti.

RepublikaFoto: Tanjug/D. GOLL
Milovan Bojić

- Mogu da vam kažem da je Dedinje sa 2.540 urađenih operacija na otvorenom srcu, hiruških intervencija sa upotrebom mašina za vantelesni krvotok, suvereno prva ustanova u Evropi. Uradili smo najveći broj takvih operacija, liste čekanja smo sveli na dnevno generišući nivo. Pomogli smo pacijentima kojima su, bilo da je u pitanju bajpas, operacije na zaliscima ili druge procedure na srcu, operativni zahvati bili jedino spasenje - rekao je Bojić i istakao da je u svim segmentima institut postigao fantastične rezultate.

Dr Srđan Babić, vaskularni hirurg na Institutu Dedinje, kaže da je 2019. bila presudna za njegovu struku.

 

 

- Uveli smo nove endovaskularne i endovenske procedure i na taj način smanjili liste čekanja za pacijente. Pored upornog rada u operacionim salama, napravili smo jedan veliki iskorak u naučnom radu jer smo objavili neke radove koji su pomerili evropske granice, posebno kada je u pitanju lečenje karotidne bolesti - rekao je dr Babić.

U želji da svoja dostignuća predstave celom svetu, 28. i 19. marta biće organizovana internacionalna radionica u "Hajatu" namenjena domaćim lekarima, a rezultate će stručno i naučno braniti pred najvećim doktorima sveta koji će učestovati u ovoj radionici.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading