SRPSKA TRAGEDIJA: Na RTS-u lizali dupeta i vitlali organima

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Gledaoci RTS ostali su u šoku kada su na trećem kanalu ugledali eksplicitne scene u kojima jedan glumac drugome liže dupe. Iako su takve vulgarne scene dosad bile uglavnom rezervisane za rijalitije, tokom vikenda smo mogli da ih vidimo i na javnom servisu.

RepublikaFoto: RTS/printscreen
Vulgarnost na RTS-u

U pitanju je prenos predstave „Olimp: U slavu kulta tragedije" Jana Fabra, kojom je u subotu uveče otvoren Bitef festival, a ogavne scene na televiziji su emitovane od ponoći pa sve do šest po podne, budući da čitav komad traje čak 24 časa. Tako su ove odvratne scene mogla da vide i deca, kojima je takav sadržaj potpuno neprimeren.

SIMULACIJA SILOVANJA

Nije samo ovo sporna scena zbog koje su gledaoci ostali u šoku. Pored orgija, imali su prilike da vide i vitlanje polnim organom, simulaciju silovanja, kidanje živog mesa i iznutrica životinja. Grozne scene nizale su se jedna za drugom. To je izazvalo opšte zgražavanje gledalaca, a polemika oko toga povela se i na društvenim mrežama. 

"I orgije su deo kulture, ali samo ako su antičke", "Sodoma i gomora" ili "Kultura je orgijati na TV-u na antički način, a nekultura je vaćariti se sa Macom Diskrecijom", aludirajući da se takve scene u rijaliti programima najoštrije osuđuju, ali se na RTS smatraju umetnošću.

SKRNAVLJENJE OLIMPA

Saša Borojević, medijski strateg jedan je od prvih koji je reagovao na skandalozan potez RTS. On takođe smatra da ova predstava ne samo da nema veze sa grčkom mitologijom nego je i skrnavi.

- Predstava "Olimp" je zapravo silovanje umetnosti, vulgarizam koji građani Srbije nisu platili da bi gledali, i skrnavljenje planine bogova sa Olimpa! Nažalost, RTS se pretvorio u slogan vaše pravo da plaćate sve, a oni puštaju šta oni hoće jer to je princip kojim se rukovodi uprava RTS. Nacionalni servis je u najmanju ruku dužan da se izvini građanima Srbije jer troši njihov novac na emitovanje gadosti koje su čak proterane odande gde su nastale i ulizuje se evropskoj kulturi po sistemu "ako je vulgarnost i odvratnost iz EU, onda je to sigurno dobro" - kaže Borojević, podsećajući da je to isti onaj RTS koji je ukinuo Dečji dnevnik, koji je imao milionsku gledanost.

Ovim povodom smo poslali pitanja RTS, ali odgovore nismo dobili. Pozvali smo i Nebojšu Bradića, urednika kulturno-umetničkog programa, ali nam se on nije javljao, niti odgovorio na poruke.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading