Srpski masoni prevarom naivčina zaradili milione!

Autor:

Vesti

23.09.2019

05:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mason Čedomir Vukić i njegov sin Dušan, zastupnici Velikog orijenta Srbije (VOS), navlačili ljude da se učlane u ovu organizaciju obećavajući im lažne privilegije, a onda im papreno naplaćivali učlanjenje! Za ulazak u VOS, koji je posle svega dostigao neverovatnu cifru od 3.000 članova, Vukićima se plaćalo od 200 do čak 10.000 evra, tvrdi izvor Srpskog telegrafa.

RepublikaFoto: youtube.com/VIKOM TRV
Čedomir Vukić

- Oni ne rade ritualno niti masonski, a za učlanjenje važi sledeći cenovnik - na prvi stepen 200 evra, drugi 500, na treći 750, dok direktno učlanjenje na 33. stepen košta 10.000 evra! Skupe se u nekom restoranu, to su vatrometi i ludila, podeli kecelje, uzme pare i to je to - objašnjava dobro upućeni izvor našeg lista i napominje da se prostom matematikom dolazi do zaključka da su samo od članarine Vukić i sin zaradili više od dva miliona evra.

Na pitanje kako Vukić navlači ljude, naš sagovornik pojašnjava da je on bio u PKS, da i dalje ima neke međunarodne kontakte i ljudima obećava da će, ukoliko postanu članovi, imati brojne privilegije.

- On stvori ljudima iluziju da im se, ako plate da dođu na 33. stepen, otvaraju sva vrata u svetu. Ima naivnih koji na to nasednu, ali pouzdano znam da on nema pristup ni u jednu regularnu ložu, ni u Srbiji niti u svetu. Čedomir Vukić i njegova ekipa nemaju nikave veze sa masonerijom - podvlači naš sagovornik.

CENOVNIK VUKIĆA

RepublikaFoto: youtube.com/TVKopernikus
Čedomir Vukić

- 200 evra članarina na prvi stepen

- 500 evra na drugi stepen

- 750 evra na treći stepen

- 10.000 evra direktno učlanjenje na 33. stepen

Međutim, upozorava on, niko mu ne može zabraniti da registruje udruženje i u naziv stavi nešto što liči na masoneriju. - On je bio član Regularne velike lože Srbije, iz koje je izbačen. Potom je registrovao Veliku regularnu ložu Srbije, ali mu je ime osporeno na sudu, pa je preimenovao u Velika regularna loža Srbije, Beograd i tako zaradio nadimak Čeda Zarez - priča naš izvor.

Kada smo pozvali dr Čedomira Vukića da čujemo i njegovu priču, na sam pomen Velikog orijenta Srbije se iznervirao. - Odakle vam informacija, moj broj telefona i po čijem nalogu me zovete?! Ja sam veliki majstor Regularne velike lože Jugoslavije 30 godina, jedan od potpisnika stvaranja masonerije na prostoru SFRJ. Razgovarate sa jednim od najvećih masona na ovim prostorima i bez mog imena se istorija masonerije na ovim prostorima ne može pisati. Pošaljite zvaničan zahtev ili pitanja na moj mejl, a ja ću razmisliti da li ću vam odgovoriti - kazao je Vukić, pa smo mu pitanja uputili na mejl.

NEMA ČLANARINA, SAMO TAKSE

- Regularna velika loža Srbije (RVLS) trenutno ima 30-35 aktivnih članova i postojimo radi održanja sistema RVLS ,koji funkcioniše od 1990. Članarine ne postoje, osim taksi za prvi stepen 20 evra, koliko iznose regalije (rukavice, masonska kecelja i lenta sa oznakom lože) za drugi stepen 25 evra i treći stepen 30 evra. U VOS, koji je njen ogranak, isti je princip rada i mislim da ima između 60-70 članova - napisao je Vukić i dodao da u Srbiji deluje 14-15 masonskih organizacija.

Nije član RVLS

RepublikaFoto: RTV1/Printscreen
Lukas Rasulić

Pozvali smo i dr Lukasa Rasulića, velikog majstora RVLS, koji je istakao da "pomenuti gospodin nije član RVLS, niti je, prema njegovim rečima, ikada postojala masonska zajednica čiji je Vukić veliki majstor".

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading