Uhapšeni huligani koji su divljali na auto-putu: Evo kolika ih robija čeka

Autor:

Vesti

02.09.2019

03:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Policija je identifikovala i uhapsila 11 osoba koje su osumnjičene da su izazvale incident na auto-putu Miloš Veliki kada je povređeno troje ljudi i oštećeno nekoliko vozila. Do incidenta je došlo na području Obrenovca, gde su, uz upotrebu drvenih palica, baklji i staklenih flaša, vandali zaustavili saobraćaj, naneli lake povrede vozačima i oštetili više automobila.

Foto: Republika
BAHATO Putnike i vozače su napadali drvenim palicama i bakljama

PROCENA TUŽIOCA

Divljanje je snimljeno i postavljeno na Jutjub kanal, što je pomoglo policiji u identifikaciji i hapšenju osumnjičenih. Neposredno po incidentu uhapšena su dvojica huligana, a tokom vikenda još devet njihovih "kolega". Privedeni su T. S. (20), N. P. (25), K. Z. (20), M. Z. (18), N. Đ. (25), J. S. (22), F. R. (24), F. G. (25) i S. V. (25).

- Prvo su privedene dve osobe, a potom još devet osumnjičenih. Svima je određena mera policijskog zadržavanja do 48 časova, posle čega će biti izvedeni i saslušani pred tužiocem. Njima se na teret stavlja učešće u skupini koja je izazvala nasilje - kaže sagovornik Srpskog telegrafa.

Foto: ST/N. PANČIĆ
Denis Bećirić

Ipak, da li će njima na teret biti stavljeno i neko drugo krivično delo, zavisiće od procene postupajućeg tužioca posle saslušanja.

Bećirić: Težina kazne zavisi od toga da li je neko od njih ranije osuđivan i da li je u pitanju eventualni povratnik

- Za krivično delo koje im se stavlja na teret, a to je učestvovanje u grupi koje vrši nasilje, zaprećena je zatvorska kazna od šest meseci do pet godina zatvora. Težine kazne zavisi i od toga da li je neko od njih ranije osuđivan i da li je u pitanju eventualni povratnik - kaže advokat Denis Bećirić.

Žrtve napada

Siledžije su oštetile nekoliko automobila, a povređene su i tri mlađe osobe. U renou novosadskih tablica dva mladića su lakše povređena. A u sitroenu stranih tablica povređen je M. Đ. (31), kome su krhotine stakla posekle vrat.

Zaplenjene baklje

RepublikaFoto: Tanjug
Vladimir Rebić

Direktor policije Vladimir Rebić izjavio je da je policija prilikom pretresa stana uhapšenih pronašla baklje, palice i druge predmete, za koje se sumnja da su korišćeni u napadu na auto-putu.

OPŠTA OPASNOST

Postoji mogućnost da im se na teret stave još dva krivična dela - oštećenje tuđe stvari i izazivanje opšte opasnosti.

- Sve se dešavalo na auto-putu. Oni su naneli lakše telesno povrede oštećenima, ali su takođe i palili i bacali baklje i to eventualno može da bude osnov za proširenje optužnice i na izazivanje opšte opasnosti - kaže advokat Bećirić.

5 godina zatvora maksimalna kazna koju mogu dobiti vandali

Napad se dogodio u noći između 27. i 28. avgusta na auto-putu Miloš Veliki u blizini Obrenovca. Tada je grupa huligana blokirala saobraćaj, a putnike i vozače su napadali drvenim palicama i bakljama. Nezvanično, u pitanju su pripadnici jedne navijačke grupe, ali će se o njihovim motivima znati nešto više posle saslušanja.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading