Dečak (7) preživeo pravu traumu: Dok se kupao na moru talas ga povukao ka pučini, a onda je usledila borba za njegov spas

Autor: Mediji, Republika

Vesti

20.07.2019

14:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nesvakidašnja drama odigrala se danas u popularnom grčkom letovalištu Toroni, na Halkidikiju, kada je vetar dečaka iz Srbije od nekih sedam-osam godina, koji se nalazio na dušeku, odvukao na pučinu tako da čak ni spasioci nisu mogli da mu priđu!

RepublikaFoto: vivatravel.rs/
Foto: Ilustracija

Prema rečima očevica, turiste iz Srbije koji je na letovanju u ovom grčkom gradiću, voda je bila mirna i bez većih talasa, ali je bilo vetra. Dete se kupalo na par metara od obale na gumenom dušeku na naduvavanje.

- Vetar je malo po malo dete nosio na pučinu, kada je ono počelo da doziva već je bilo pedesetak metara od obale, ali zbog snage vetra niko nije uspeo da mu priđe - ispričao je svedok ovog događaja Đorđe O. i dodao da je samo nekoliko trenutaka bilo potrebno da vetar odvuče dete - preko 100 metara od obale.

U tom trenutku je u vodu skočila devojka spasilac. Međutim, kako Đorđe O. navodi, ona je posle nekih 100 metara brzog plivanja "izgubila snagu" tako da je i njoj bila neophodna pomoć, a za to vreme "dečak je već bio dosta daleko od svih kupača i obale".

- Pored kućice za spasioca bio je čamac i konačno su se neki Grci sa plaže pribrali i uspeli nekako čamcem da dođu prvo do devojke, a onda i do dečaka - objašnjava Đorđe O. i dodaje da je cela akcija spasavanja trajala najmanje 20 minuta.

Foto: facebook.com/Sitonija na dlanu

- Da su sa čamcem zakasnili minut ili dva, pitanje je šta bi bilo - u šoku govori očevidac.

Ipak, na kraju, dečak je izvučen na obalu živ i zdrav, dok je devojci-spasiocu, koja je prvo pokušala da spasi dete, bilo neophodno ukazati medicinsku pomoć.

Kako objašnjavaju naši turisti iz Fejsbuk grupe "Sitonija na dlanu", plaža u Toroniju je veoma lepa, ali posle divnog plićaka brzo nailazi dubina i roditelji moraju da budu veoma oprezni sa svojim mališanima.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading