Egipat poštuje odluke Srbije, tako i onu protiv ponovnog razmatranja za prijem tzv. Kosova u Interpol

Autor:

Vesti

05.07.2019

13:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Državni sekretar Ministarstva unutrašnjih poslova Biljana Popović Ivković razgovarala je danas sa ambasadorom Republike Egipat Amrom Alguvejlijem o argumentima Srbije protiv ponovnog razmatranja zahteva takozvanog Kosova za prijem u Interpol.

Foto: MUP Srbije
Biljana Popović Ivković s ambasadorom Egipta

Popović Ivković je istakla da Egipat i Srbija neguju tradicionalno prijateljske odnose, uz uzajamno poverenje i podršku i da obe zemlje dele zajedničke vrednosti poštovanja međunarodnog prava.

Državna sekretarka je ukazala da je i samo razmatranje zahteva takozvanog Kosova u suprotnosti sa međunarodnim pravom, počev od Rezolucije Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija 1244 i procedura i pravila samog Interpola.

Ambasador Alguvejli istakao je da prijateljstvo dve zemlje traje još iz vremena osnivanja Pokreta nesvrstanih i da Egipat poštuje odluke Srbije, te da će o argumentima protiv ponovnog razmatranja zahteva takozvanog Kosova za prijem u Interpol koje je državna sekretarka iznela preneti egipatskoj Vladi. 

Alguvejli i Popović Ivković su razgovarali i o policijskoj saradnji dveju zemalja, a ambasador je istakao da je Egipat veoma zainteresovan za produbljivanje policijske saradnje, posebno u oblasti  borbe protiv terorizma.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading