Putovanje jeftinije nego autobusom: Avionom iz Niša u svet za samo 50 evra!

Autor:

Vesti

18.05.2019

05:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jeftinije je otići u svet avionom nego autobusom! Putnici iz Niša od leta će moći da u Evropu otputuju za svega 48 evra, koliko će ih koštati put do Geteborga, kao i da skoknu u šoping do Budimpešte za 61 evro ili da za samo 71 evro odu da vide čuveni rimski Koloseum.

RepublikaFoto: Promo foto
Foto: Ilustracija

Naime, nacionalni avio-prevoznik "Er Srbija" od 16. jula uvodi 12 linija ka evropskim destinacijama, a na osnovu objavljenog cenovnika koji, istina, neće važiti svaki put, jasno je da će Srbi hrliti u Niš kako bi za male pare mogli sebi da priušte komfor putovanja avionom.

A kako je pokazalo istraživanje Srpskog telegrafa, ovo putovanje za mnoge destinacije, osim što će biti udobnije, biće i isplativije nego klackati se satima autobusom, jer povratna autobuska karta, recimo od Niša do Ljubljane, košta 7.836 dinara, a avionom 6.251 dinar.

Prva će startovati linija za Bolonju 17. jula i za Frankfurt i Geteborg, a dan kasnije za još jedan nemački grad - Nirnberg. U prestonice Slovenije i Mađarske sa niškog aerodroma "Konstantin Veliki" moći ćemo da putujemo od 1. avgusta, a već sutradan i za Rim. Jedino se za Tivat ne navodi datum uspostavljanja leta, ali se zna da će put do crnogorskog primorja koštati od 48 evra.

Nove destinacije uvedene su na osnovu rezultata međunarodnog tendera za linije od javnog značaja koji je raspisala Vlada Srbije, a kojim je omogućeno povezivanje deset okruga u Srbiji sa šest zemalja Evropske unije i Crnom Gorom.

Generalni direktor "Er Srbije" Dankan Najsmit izjavio je da je cilj da i građani Niša lete po najpovoljnijim uslovima.

RepublikaFoto: twitter.com/NisAirport
Aerodrom u Nišu

- Letove će obavljati avion tipa erbas A319. Želimo da našim putnicima ponudimo dobru uslugu po najboljim cenama - rekao je Nejsmit.

Letovi će se, kako je najavljeno, obavljati najmanje dva puta nedeljno. Niš je već poznata destinacija za one sa plićim džepom, pa su već godinama čuveni letovi do Berlina za svega 10 evra, Stokholma za manje od 20, za koliko može da se kupi i povratna karta do Beča i Milana.

Srpski telegraf je pronašao i najjeftinije letove za postojeće destinacije iz Niša, pa tako povratna karta za Bratislavu krajem maja staje tričavih sedam evra.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading