Nepotizam u Bivšoj poslovnoj školi: Samo preko veze!

Autor: D. S. - E. S. T.

Vesti

05.03.2019

06:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nepotizam na Akademiji poslovnih strukovnih studija otkad njome upravlja profesor Saša Bovan! Vršilac dužnosti direktora nekadašnje Beogradske poslovne škole (BPŠ) iz računovodstva sklonio je službenicu samohranu majku kako bi na njeno mesto doveo portira, inače sestrića supruge Veljka Odalovića, poslanika SPS, tvrdi izvor Srpskog telegrafa.

RepublikaFoto: youtube.com/News front Srbija
Saša Bovan

PRIJATELJSKO KADRIRANJE

- Ta žena je bila nastavnik matematike u Splitu. Saša Bovan je premestio iz računovodstva da prodaje knjige da bi oslobodio prostor za sina Odalovićeve svastike, koga je kao portira zaposlio nekadašnji direktor BPŠ Ilija Samardžić - ističe naš sagovornik.

On navodi i da ovo nije jedini slučaj sporne "reorganizacije" u novoosnovanoj akademiji i dodaje da je posebno sporan klan iz Kosovske Mitrovice koji je Saša Bovan formirao.

- V. d. direktora je ćerku svojih prijatelja asistentkinju Mariju Jakovljević iz Kosovske Mitrovice zaposlio kao šeficu svog kabineta i dodelio joj službeno vozilo i vozača da je vozi od škole do stana i obrnuto. Za profesora prava Bovan je izabrao prijatelja iz Kosovske Mitrovice koji je magistar menadžmenta. Takođe, sina Veljka Odalovića sa samo godinom profesorskog staža postavio je za pomoćnika za nastavu jer mu je i on prijatelj - tvrdi dobro obavešteni izvor Srpskog telegrafa.

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ

Divlja fotokopirnica

Da Bovanovoj drskosti nema kraja, kako tvrdi naš dobro obavešteni izvor, pokazuje i to što je u školi odobrio i otvorio trafiku sa fotokopir aparatom iako za to nema saglasnost Direkcije za imovinu.

- To je direktno suprotno imperativnoj zakonskoj normi - ističe naš sagovornik.

Đuro Đurović kaže da je i on imao ponudu za to, ali da je odbio.

- Ako drugima nije, meni je jasno koji su razlozi davanja prostora škole za trafiku i kopiranje privatniku - poručuje Đurović.

Međutim, ni tu nije kraj prijateljskom kadriranju, pa je Bovan, čim je seo u direktorsku fotelju, na poziciju za javne nabavke postavio osobu blisku Iliji Samardžiću, čelniku koji je za vreme svog mandata ojadio BPŠ za 781 milion dinara.

Ženu iz finansija poslao da prodaje knjige i na njeno mesto doveo sina Odalovićeve svastike, koji je tu bio portir

Kako saznajemo, v. d. direktora Akademije poslovnih strukovnih studija otišao je i korak dalje, pa je u periodu od oktobra 2018. do februara ove godine zaposlio čak 30 novih radnika iako nekadašnja odgovorna kadrovska politika BPŠ nije dozvoljavala povećanje broja zaposlenih.

EKSPRESNI KONKURSI

- Da stvar bude gora, bar polovina tih konkursa predstavlja lažirane izbore. Bovan je ekspresno raspisao konkurse, i to ciljano za kadrove koji, u vreme dok je profesor Đuro Đurović bio direktor, nisu mogli da dotaknu ni prag škole - otkriva sagovornik.

Foto: Nebojša Mandić

Komentarišući najnovija dešavanja u obrazovnoj ustanovi koju je donedavno vodio, Đurović ocenjuje da neki od tih ljudi imaju "černobilj biografije" i da su deca bivših profesora BPŠ i Visoke škole iz Blaca, koji su diplome dobijali kod roditelja.

On ističe da je kao direktor BPŠ odbijao da im namešta izbor u profesorsko zvanje iako je bilo pokušaja da ga direktno i indirektno korumpiraju za tu vrstu usluga.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Djura

05.03.2019 10:22

Sve je tacno

Ilija Kontic

06.03.2019 14:00

Od gospodina Bovana se drugo nije ni moglo ocekivati. Pod barjakom nacionalizma i cestitosti eksploatise drzavne resurse. Veliko je breme kad porok upravlja covekom a jos vece kad se takvom poveri javna funkcija.