NEMA VIŠE GUŽVI: Na putu do mora - nove rampe i kupovina kartica

Autor: grckainfo.com

Vesti

06.02.2019

13:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Svi koji ovog leta planiraju put Grčke, trebalo bi da očekuju novine na auto-putu kroz Makedoniju.

RepublikaFoto: twitter.com/Ljubisa Bojic‏
Ilustracija

Sistem elektronske naplate putarine na Koridoru 10 je finaliziran i prva faza počinje u maju, najavilo je Ministarstvo saobraćaja i komunikacija RS Makedonije, prenosi portal grcka.info. 

Ovaj projekat smanjiće zastoje i duge kolone na naplatnim rampama sa kojima su se turisti za Grčku suočavali prethodnih godina, a planirano je da se uvedu kartice koje će vozači kupovati pri ulasku u zemlju. 


Ministar saobraćaja i komunikacija Goran Sugareski je saopštio da će se saobraćaj na svim naplatnim stanicama na autoputu pratiti preko Centra za monitoring i kontrolu. 
RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ
Koridor 10

Centar će kontrolisati sve naplatne stanice kroz zemlju, a sa njim će biti povezane i kamere koje će ubuduće biti postavljene pored svih autoputeva i kontrolnih punktova u Negotinu, duž magistralnog puta Demir Kapija-Smokvica i u Kičevu za autoput do Ohrida. Vozači će moći da prijave probleme na putevima i kontrolisaće se ceo saobraćaj. 


Elektronska naplata putarine na autoputu od Tabanovca do Bogorodice je u završnoj fazi i trebala bi početi u maju dok će deonice od Skoplja do Gostivara biti uključene u drugoj fazi. 

- U maju bi trebalo da počne sa radom nova naplatna rampa kod Đevđelije, a do juna i rampa u Demir Kapiji - rekao je Sugareski.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading