I danas 10°C, ali ne dajte se zavarati - popodne se sprema teško nevreme

Autor:

Vesti

18.01.2019

07:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jutro na severu Srbije biće oblačno sa kišom, dok će u ostalim krajevima očekuje pretežno vedro, po kotlinama i na jugu Srbije mestimično sa maglom i umerenim do jakim mrazem.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

U toku dana doći će do naoblačenja koje će se sa severa proširiti se na ostale krajeve, mestimično sa slabom kišom, a na planinama sa snegom. Samo će se na istoku i jugoistoku veći deo dana zadržati suvo sa sunčanim intervalima, saopštio je Republički hidrometerološki zavod.

Vetar će biti slab i umeren, na planinama povremeno jak. Najniža temperatura od -10  °C  po kotlinama i na jugu Srbije, do 5 °C na severu zemlje. Najviša temperatura od 3 °C do 11 °C. Uveče i u toku noći slab sneg ponegde se očekuje i u nižim predelima.


U Beogradu će ujutro biti pretežno vedro, pre podne će doći do postepenog naoblačenja, po podne i uveče slaba kiša. Vetar slab i umeren, južni, po podne u skretanju na severozapadni. Najniža temperatura oko 5 °C, najviša oko 10 °C, po podne u padu.

U toku noći ka suboti u višim delovima grada moguć je kratkotrajan sneg.


Prema prognozi za narednih sedam dana, vreme u Srbiji će biti pretežno oblačno i hladnije, sa čestom pojavom padavina. U nižim predelima se očekuju mešovite padavine (kiša i sneg), a u brdsko-planinskim predelima sneg i povećavanje visine snežnog pokrivača.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading