PAPRENO! Na Adi Ciganliji cene kao na Azurnoj obali!

Autor:

Vesti

28.05.2018

18:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jedan Beograđanin ostao je zatečen kada mu je konobar u kafiću "Tajm aut" na makiškoj strani u nedelju naplatio 345 dinara za kiselu vodu od 0,7 litara. Ta ista flaša vode, poređenja radi, u prodavnici košta pet puta jeftinije - 77 dinara.

RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ
Tajm-aut

Očigledno su se kafedžije sa Beogradskog mora ugledale na mediteranske kolege jer po cenama ne mogu da im pariraju elitni prestonički kafići, imajući u vidu da litar kisele vode u restoranu na Tašmajdanu koji važi za skuplji košta 270 dinara, a u boemskoj četvrti Skadarliji 250.

NE IDITE BEZ PUNIH DŽEPOVA

Nije samo voda skuplja u "Tajm autu", Koka-Kola i ostali gazirani sokovi koštaju 245 dinara, dok u srcu prestonice na najelitnijim mestima staju do 220. Najviše se bahate na limunadi, gde čaša ovog osvežavajućeg napitka staje neverovatnih 265 dinara. A kako su u ovom kafiću došli do ovako jakih cena, nismo uspeli da saznamo jer, kako su nam rekli, "nemaju komentar".

Međutim, ni ostali kafići na Beogradskom moru ne zaostaju baš mnogo po cenama! Piće je u gotovo svim lokalima skuplje bar za 20-30 dinara nego u ostalim gradskim kafićima. Naravno, najveću zaradu kafedžije imaju na kafi, a običan nes ovde košta do 265 dinara. Pivopijama bi možda bolje bilo da se rashlađuju na nekom drugom mestu jer će za malo pivo u proseku pući 235 dinara.

Tako će porodice koje planiraju da ovog leta uživaju na beogradskoj rivijeri morati dobro da napune džepove jer je za samo četiri pića potrebno više od 1.000 dinara, a o hrani, čije cene ne zaostaju za pravim morskim, da i ne govorimo. Pljeskavica ovde košta 250 dinara, najjeftiniji sendvič je 190, pomfrit 150, slane palačinke od 230, čak je i kuvani kukuruz 150 dinara.

KAO NA MORU

Milan Stojanović iz Kragujevca, koji je sa porodicom u poseti prijateljima, kaže da su cene paprene.

- Tražio sam da idemo na Adu, nikad nismo bili, i još smo poveli decu, međutim, neprijatno sam iznenađen cenama. Za nas osmoro ceh je bio više od 2.000 dinara, a popili smo samo po jedno piće. Cene su kao na moru, koliko sam video, u gradu je ipak jeftinije - kaže Stojanović.

Cenovnik na Adi Ciganliji  
PIĆE cedevita                  220-280 slane palačinke od    230
gazirani sokovi                    245  HRANA slatke palačinke      150-220
nes                                  190-265 pljeskavica                 250 krofnice                       200
pivo 0,33                        210-245 sendvič                       190 kukuruz                       150
limunada                        230-265 pomfrit                        150 * cene su u dinarima

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading