U BEOGRADU TOALET KAO VREMENSKA KAPSULA: Sajber WC u Pionirskom parku ispred Skupštine Srbije

Vesti

16.03.2018

17:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Izgleda kao vremenska kapsula, a zapravo je toalet. Reč je o sajber WC u Pionirskom parku kod Skupštine Srbije.

RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ
Čudo tehnike: Zbunjeni građani gledali su u toalet

Skeptični i nepismeni ovu napravu teško da će koristiti kad ih "pritera". Ipak, pre nego što zakoračite unutra, morate ispoštovati proceduru i odvojiti vreme za uputstva. Ako vam se baš žuri, onda ste u ozbiljnom problemu.

- Ne usuđujem se ni da priđem, ko zna šta je to, pre ću da trpim do kuće. Plašim se da, ako uđem, neću moći napolje - kaže Veljko R. (68), penzioner kojeg smo zatekli kako merka ovaj toalet.

Naime, pre nego što uđete, proverite koja od četiri lampice svetli jer svaka ima svoje značenje. Crvena - nije u funkciji, ne diraj ništa! Žuta - zauzeto je, ne ulazi! Plava - uključeno je automatsko čišćenje, ne ulazi! A kad se konačno upali zelena lampica, možete ući.

Naši reporteri otišli su da se uvere u funkcionalnost ovog toaleta i, na sreću, zatekli zeleno svetlo. Pročitali smo uputstvo, pritisli dugmence, polukružna vrata polako su se otvorila i hrabro smo ušetali unutra. Malo smo bili skeptični, ali i odlučni da proverimo da li je zaista u pitanju toalet ili vremeplov.

Radno vreme toaleta je od šest sati do 22 časa, a upotreba je besplatna

- Hvala što koristite naše usluge! - pozdravio nas je toalet.

Unutra smo zatekli još uvek uredno stanje i veliki prostor, koji, nadamo se, niko neće zloupotrebljavati. Umivaonik, šolja i veliko ogledalo. Ima vode i tečnog sapuna, toalet-papira. Sve je na svom mestu. Ipak, pre nego što obavite ono zbog čega ste ušli, ponovo se susrećete sa uputstvima. Ono što će korisnicima najviše trebati je šolja, koja se, gle čuda, takođe koristi pomoću uputstva. Kad obavite "posao", opet se dajte na čitanje. Jedna kapljica na dugmetu iznad znači malo pranje, tri kapljice veliko, pa vi odlučite koliko vam je potrebno. Po završetku, toalet vam se ljubazno zahvali na korišćenju.

- Sada možete izaći - ponovo nam se obratio "Veliki Brat" iz toaleta.

Pritiskom na dugme izlaz (Exit) vrata se otvaraju i izašli smo. Napolju je sve bilo kao i par minuta ranije, tako da smo se bar uverili da nije u pitanju mašina kroz vraćanje kroz vreme. Inače, radno vreme ovog toaleta je od šest sati do 22 časa, a upotreba je besplatna.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading