MANE I ZONA DOBILI PRINOVU: Slavlje u beogradskom Zoo vrtu, rođen prvi pingvin u Srbiji

Autor: Marko Pantić

Vesti

17.06.2021

12:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

- Mužjak je iz Emirata, dok je ženka iz Švajcarske mi smo za širenje bratstva jedinstva. Zato će Petko ili Petka biti Srbin - ističe doktor Ezveđ.

RepublikaFoto: ST/Nemanja Pančić

Na veliki petak 30. aprila ove godine beogradski Zoo vrt postao je bogatiji za još jednog člana. Naime, pingvini koji nose ime Mane i Zona postali su roditelji malog Petka ili Petke, čiji ćemo pol saznati za nekoliko meseci. 

- Ove godine je bio bebi bum u našem vrtu, ali ono što je interesantno je da je prvi pingvin rođen i to je fantastično -  priča za Republiku veterinar dr Jožef Ezveđ. 

RepublikaFoto: ST/Nemanja Pančić
Prvi srpski pingvin

 

Doktor nam je otkrio da ćemo tek nakon DNK analize saznati da li je Srbija dobila Petka ili Petku.

- Kod pingvina nije izražen polimorfizam da na  osnovu spoljnjeg izgleda možemo odrediti da li je mužjak ili ženka. Mužjak je malo nešto krupniji ali to nije sigurno, pa ćemo udariti DNK. Beba posle tri meseca počinje sama da jede, ulazi u vodu samostalno i tek onda preko pera možemo da uradimo DNK kako bi zaista saznali tačan pol mladunca.

RepublikaFoto: ST/Nemanja Pančić
Beogradski Zoo vrt

 

Jožef ističe da je prvi srpski pingvin mešavina oca i majke sa dva kraja sveta, 

 - Mužjak je iz Emirata, dok je  ženka iz Švajcarske mi smo za širenje bratstva jedinstva. Zato će Petko ili Petka biti srbin - ističe doktor Ezveđ. 

 

Prvog srpskog pingvina i njegove roditelje možete pogledati u videu ispod: 

 

 

 

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading