Potpisan Memorandum o saradnji: Uspostavlja se SOS telefonska linije za žene žrtve nasilja

Autor: Republika

Vesti

25.11.2017

20:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali potpisao je sa ministrom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoranom Đorđevićem i direktorom kompanije Telekom Srbija Predragom Ćulibrkom, Memorandum o saradnji na uspostavljanju SOS telefonske linije za žene sa iskustvom nasilja.

RepublikaFoto: beograd.rs
Parafirali: Siniša Mali, Zoran Đorđević i Predrag Ćulibrk

Siniša Mali je istakao da je Grad Beograd prihvatio inicitijativu Ministarstva da se oformi i pokrene SOS linija i ustupio na korišćenje prostorije u palati Beograd kako bi ovaj važan projekat zaživeo. 

- Nasilje u porodici ne može da se spreči i zato treba raditi na prevenciji i podizanju svesti o tom problemu. Ukoliko se to već dogodi,  tim ženama i porodicama treba dati mogućnost da se posledice ublaže i saniraju što pre - rekao je Mali.

On je podsetio da grad Beograd od 2013. finansijski, i na sve druge načine podržava rad Sigurne kuće i dodao da će sa takvom odgovornom politikom nastaviti.

- Grad Beograd će uvek pozitivno odgovoriti na inicijative i akcije koje se tiču sprečavanja nasilja u porodici. Vrednosti koje delimo kao društvo se upravo oslikavaju u projektima kao što je ovaj gde pokušavamo da pomognemo onima kojima je naša pomoć najpotrebnija - rekao je Mali i dodao: 

- Grad je tu da ovim ženama pomogne kada je to neodložno, ali i nakon toga da im pomogne da postanu finansijski nezavisne i započnu novi život. Zbog toga je veoma važan,  ne samo rad Sigurne kuće koju finansiramo,  nego i kasnija pomoć tim ženama pri zapošljavanju kako bismo im omogućili normalan nastavak života. Zahvaljujem ministru i Vladi Republike Srbije jer na velikom broju projekata pokušavamo zajednički da promenimo neke stvari. Ovaj Memorandum je dokaz da kao društvo, kao Vlada Republike Srbije i lokalna samouprava razmišljamo o onim temama koje su važne za naše sugrađane - rekao je Mali i zahvalio kompanijama Telekom Srbija i Komtrejd jer su još jednom pokazale da su društveno odgovorne.


On je dodao da samo kao tim neke stvari možemo da menjamo, a da je ovakav projekat primer kako se naše društvo menja i kako Srbija postaje drugačija, normalnija, odgovornija zemlja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading