Porodice čiji su stanovi izgoreli dobiće jedokratnu pomoć

Autor: Tanjug

Vesti

27.03.2020

15:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Centar za socijalni rad isplatiće porodicama iz zgrade u Ulici Milutina Milankovića 110, čiji su stanovi izgoreli u požaru u kojem je tragično izgubilo život šest osoba, jednokratnu pomoć, u skladu sa zakonom, kako bi mogli da kupe najosnovnije stvari i pokriju troškove sahrane najbližih, rekao je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

RepublikaFoto: Grad Beograd
Vesić: Porodice čiji su stanovi izgoreli dobiće jedokratnu pomoć

- Danas sam se sastao sa članovima porodica iz zgrade u Ulici Milutina Milankovića 110 čiji su stanovi izgoreli u požaru u kojem je tragično izgubilo život šest osoba. Centar za socijalni rad isplatiće porodicama jednokratnu pomoć, u skladu sa zakonom, kako bi mogli da kupe najosnovnije stvari i pokriju troškove sahrane najbližih. Zamolio sam kompaniju Milenijum tim i još nekoliko građevinskih kompanija da, o svom trošku, izvrše rekonstrukciju devet stanova u zgradi koji su potpuno ili delimično uništeni. Pristali su i hvala im na tome - napisao je Vesić na svom zvaničnom fejsbuk profilu.

JKP Javno stambeno popraviće lift u zgradi, ponovo postaviti hidrant, sanirati krov i ulaz.

Za stan Anje Stojanović koja je u požaru izgubila čitavu porodicu kompanija Eurosalon je obezbedila nameštaj, a kompanija Tehnomanija belu tehniku.

- Hvala svim kompanijama koje su pomogle - napisao je Vesić i dodao da kada se dogodi neka nesreća i kada je nekome teško, treba da pokažemo da smo solidarni.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading