Široka podrška pristiže Vesiću nakon najave da će Beograd zabraniti plastične kese

Autor:

Vesti

12.08.2019

11:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dve nevladine organizacije "Centar za očuvanje i zaštitu životne sredine" i Bild enerdži tim - BET (Build energy team) podržale su danas predlog da se u Beogradu od 1. januara 2020. godine zabrani upotreba plastičnih kesa.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Kako se navodi u saopštenju "Centra za očuvanje i zaštitu životne sredine", ta organizacija je iskazala zahvalnost, jer je posle mnogo godina ekologija stavljena na prvo mesto.

- Zbog svih rezultata koji su napravljeni do sada, građani Beograda mogu biti ponosni na aktuelno rukovodstvo koje je svojim trudom i radom pokazalo kako se rešavaju zatečeni gorući problemi - navodi se u saopštenju koje je potpisao predsednik Nemanja Glišić.

Organizacija BET istakla je da podržava najavljeno donošnje odluke Grada Beograda, kao i da je spremna da i u narednom periodu nastavi sa realizovanjem ekoloških radionica u beogradskim opštinama kako bi deci na kreativan način objasnila značaj zaštite životne sredine.

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ
Goran Vesić

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić najavio je ranije danas da će Grad Beograd od 1. januara 2020. godine zabraniti upotrebu plastičnih kesa, kao i da će odluka o tome biti doneta na sednici Skupštine grada Beograda koja će biti održana do kraja avgusta.

Kako je rekao, time će Beograd biti među prvim gradovima u Evropi koji će doneti tu odluku.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading