Počela velika rekonstrukcija Savskog keja

Autor: novosti.rs

Vesti

22.06.2019

17:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Obnova šetališta "Lazaro Kardenas" u Bloku 45, posle pet decenija, počela je juče. Potez koji povezuje blokove 45, 44 i 70 dobiće novu pešačku stazu, rasvetu, sprave za rekreaciju, a proširenja uz šetalište postaće sportski tereni i dečja igrališta.

RepublikaFoto: instagram.com/ariska_bandit
Savski kej

Šetalište "Lazaro Kardenas" centralna je štrafta koja se prostire paralelno sa rekom, i prolazi kroz ove blokove. Sve zajedno čini jedinstvenu rekreativnu površinu.

- Rekonstrukcija će se raditi po fazama, a ukupno će biti obnovljeno 13 hektara u naredne dve i po godine. U prvoj fazi biće sređeno pet hektara, u drugoj dva i u trećoj šest hektara.

Planirano je da se prva faza završi do kraja godine. Vrednost ovih radova je 112 miliona dinara, dok radovi za sledeće dve faze koštaju još oko 200 miliona dinara - rekao je Marko Stojčić, glavni gradski urbanista.

Prema njegovim rečima, postojeći asfalt biće zamenjen zelenom površinom, gde god to bude bilo moguće. Posadiće se nova stabla, urediti travnate površine.

- Šetalište će biti prilagođeno svim korisnicima, pogotovo deci i majkama sa kolicima, kao i osobama sa posebnim potrebama - kazao je Stojčić.

Prema rečima gradskog urbaniste, biće uređeni i svi "džepovi" koji vode do centralnog šetališta. Ujedno, sugrađani iz ovog dela grada nadaju se da će po povlačenju Save deo keja do reke biti očišćen i opran, i da neće kao prošle godine gaziti po osušenom mulju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading