SRBIN U PAKLU IZRAELA: Posle svake bombe proveravamo da li je porodica na okupu!

Autor:

Svet

13.05.2021

07:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srbin iz Izraela podelio je na Tviteru svoje iskustvo življenja u gradu "pod raketama".

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Foto: Ilustracija

Palestinska organizacija Hamas zasula je pretnodnih dana teriotoriju Izraela sa više od 1.000 projektila i nanela veliku štetu toj snažnoj vojnoj sili uprkos činjenici da ona ima jedno od najmoćnijih PVO oružja na svetu - "Gvozdenu kupolu", a sve vreme je koristila projektile izraeđene od, ni manje ni više, nego od veštačkog đubriva.

- Još jedna neprospavana noć. U toku noći smo unutar skloništa, a preko dana pored. Sva čula su naoštrena i svakog momenta razmišljamo samo o tome šta da radimo u slučaju uzbune i gde da se sklonimo za 10 sekundi koliko imamo da pronađemo zaklon - započinje Tviteraš svoju priču.

- Imamo i porodičnu WhatsApp grupu gde nakon sirene ili pada rakete javljamo jedni drugima da je sve u redu. Stariji sin živi sam u kibucu kao i moj tata. Dok je cela ženina familija ovde. Roditelji, četvoro braće i sestara, 14 njihovih klinaca.

- Mislim da nas je oko 30. Više ne znam ni sam. I onda možete misliti kako je kada posle svake eksplozije proveravamo da li su svi na okupu. Mia je dobro. Počeli su da govore o kopnenom ulasku u Gazu u kojoj je uključena i divizija Gaza u kojoj je i Mia. Velike snage se gomilaju uz granicu. Videćemo šta će biti.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading