AMERIKANCI TVRDE DA SU PRONAŠLI LEK ZA KORONU! Sprečava razmnožavanje virusa! U UPOTREBI ZA NAJVIŠE PET MESCI!

Autor: Republika

Svet

08.03.2021

08:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novi antivirusni lek "molnupiravir" mogao da okrene tok pandemije korone, jer je tokom eksperimentalnog istraživanja dokazano da zaustavlja reprodukciju virusa u organizmu i sprečavan razvijanje teže forme bolesti.

RepublikaFoto: pixabay.com

- Testiranje eksperimentalne COVID-19 tablete nazvane "molnupiravir", koju su sproveli Merck i Ridgeback Biotherapeutics, pokazalo je obećavajuće znake efikasnosti u smanjenju virusa kod pacijenata - objavio je u nedelju lekar Mark Sigal, koji je učestvovao u ovom istraživanju. 

- Možda je ovo "sveti gral" jer je upravo proučavan u ispitivanjima druge faze i doslovno je zaustavio razmnožavanje virusa kod pacijenata koji su bili u kontrolnoj grupi. Oboleli su lek koristili pet dana, bili su na kućnom lečenju... Dakle, terapija je maltene identična onoj kada se Tamiflu uzima kod virusa gripa - rekao je on.

Sigal je rekao da bi ovaj lek mogao da se pojavi na tržištu za četiri do pet meseci.

Doktor je rekao da, iako je do sada proučavano samo 182 pacijenta, pilula i dalje može biti "vrlo perspektivna" za hiljade ljudi.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading