ZA 70 ODSTO SMANJUJU SMRTNOST OD KORONE! Amerikanci odobrili upotrebu dva leka za kovid 19! REVOLUCIJA!

Autor: Republika

Lifestyle

10.02.2021

07:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Da li je u ovome spas!

RepublikaFoto: pixabay.com

Američka Uprava za hranu i lekove izdala odobrenje za hitnu upotrebu  za "bamlanivimab" i "etesevimab" koji se daju zajedno za lečenje blagog do umerenog COVID-19 kod odraslih i dece starije od  od 12 godina kod kojih postoji opasnost od razvijanja težeg oblika korone.

Odobrena upotreba uključuje lečenje starijih od 65 godina ili koji imaju određena hronična medicinska stanja.

U kliničkom ispitivanju pacijenata sa COVID-19 sa visokim rizikom za progresiju bolesti, pojedinačna intravenska infuzija bamlanivimaba i etesevimaba, primenjena zajedno, značajno je smanjila hospitalizaciju i smrt u vezi sa COVID-19 tokom 29 dana praćenja u poređenju sa placebom.

Sigurnost i efikasnost ove istražne terapije za upotrebu u lečenju COVID-19 i dalje se procenjuju.

Bamlanivimab i etesevimab nisu odobreni za pacijente koji su hospitalizovani zbog COVID-19 ili im je potrebna terapija kiseonikom zbog COVID-19.

Lečenje bamlanivimabom i etesevimabom nije proučavano kod pacijenata hospitalizovanih zbog COVID-19. Monoklonska antitela, kao što su bamlanivimab i etesevimab, mogu biti povezana sa lošijim kliničkim ishodima kada se daju hospitalizovanim pacijentima sa COVID-19 kojima je potreban kiseonik sa velikim protokom ili mehanička ventilacija.

Monoklonska antitela su laboratorijski napravljeni proteini koji imitiraju sposobnost imunog sistema da se bori protiv štetnih patogena kao što su virusi. Bamlanivimab i etesevimab su monoklonska antitela koja su posebno usmerena protiv  proteina SARS-CoV-2, dizajnirana da blokiraju vezivanje i ulazak virusa u ćelije čoveka. Bamlanivimab i etesevimab se vezuju za različita, ali preklapajuća mesta na  proteinu virusa.

 
- Klinička ispitivanja su obavljena na uzorku od 1.035 odraslih koji nisu hospitalizovani sa blagim do umerenim simptomima COVID-19 i kojima je bio visok rizik od prelaska u teški COVID-19 . Od ovih pacijenata, 518 je dobilo jednu infuziju bamlanivimaba 2.800 miligrama i etesevimaba 2.800 miligrama zajedno, a 517 je dobilo placebo. Hospitalizacija ili smrt dogodili su se kod 36 (7%) pacijenata koji su primali placebo u poređenju sa 11 (2%) pacijenata koji su lečeni bamlanivimabom 2.800 miligrama i etesevimabom 2.800 miligrama koji su dati zajedno, što je smanjenje od 70%. Svih 10 smrtnih slučajeva (2%) desilo se u placebo grupi. Dakle, smrt od svih uzroka bila je značajno niža u grupi koja je primila ova dva leka - potvrdila je američka Uprava za hranu.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading