DOBROVOLJCI PRIMILI VAKCINU ZA KORONU "SPUTNJIK V": Otkriveni prvi neželjeni efekti i njihova jačina

Autor: Tanjug, Republika

Svet

02.09.2020

11:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Do danas nisu otkrivene ozbiljne komplikacije kod dobrovoljaca koji su primili vakcinu "Sputnjik V" protiv koronavirusa, rekao je vodeći istraživač Nacionalnog istraživackog centra za epidemiologiju i mikrobiologiju "Gamaleja" Fjodor Lisicin.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

"Što se tice komplikacija, ništa se nije promenilo, nisu otkrivene ozbiljne komplikacije", rekao je on u intervjuu za TV kanal Rusija-24, preneo je TAS S.

Prema njegovim rečima, neželjeni efekati koji su primećeni predstavljaju komplikacije koje se javljaju kod bilo koje vakcinacije.


"To čak nisu ni komplikacije, to su uočeni efekti", rekao je on.

 


Međutim, ruski stručnjak je primetio da svaka osoba ima individualnu reakciju na vakcinu, pa bi ljudi pre vakcinacije trebalo da se podvrgnu obaveznom medicinskom pregledu.

Rusija je 11. avgusta postala prva zemlja koja je registrovala vakcinu protiv koronavirusa pod nazivom "Sputnjik V", a ovu vakcinu razvio je institut "Gamaleja".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading