(VIDEO) ISTINA O HAPŠENJU PROFESORA ČARLSA LIBERA: Šta se krije iza vesti o stručnjaku sa Harvarda i prodaji korone Kinezima

Autor: Republika

Svet

05.04.2020

15:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vest o hapšenju profesora sa Harvarda Čarlsa Libera u Sjedinjenim Američkim Državama postala je jedna od glavnih tema i u domaćim medijima, nakon što su se na društvenim mrežama pojavili komentari da je reč o profesoru koji je prodao koronavirus laboratoriji u kineskom gradu Vuhanu, iz kojeg je i počela pandemija kovida 19 koja se u međuvremenu proširila na ceo svet.

RepublikaFoto: youtube.com/ WCVB Channel 5 Boston
Čarls Liber

Međutim, kako Republika otkriva, reč je o lažnoj vesti koja je potom dalje razrađena u sveobuhvatnu teoriju zavere.

Jedno je definitivno činjenica - Liber je uhapšen u SAD, ali ne danas kako se to predstavlja na društvenim mrežama, već krajem januara, sasvim precizno - 28. januara.

 

Sa Liberom su uhapšena i dvojica njegovih kolega, i oni su optuženi da su odavali tajne Kinezima, ali ni u jednom od izveštaja kada se sve desilo, ne pominje se ni koronavirus, niti bilo šta što ima veze sa pandemijom.

Kako je javno saopštilo američko ministarstvo pravde, Liber je uhapšen pod optužbom da je davao lažne izjave o svojoj saradnji sa kineskim državnim institucijama i projektima koje su zajednički sprovodili i za šta je Liber bio debelo plaćen, ali se opet, ni jednom rečju ne pominje kovid 19.

Inače, profesor Liber je šef odseka za hemiju i biologiju prestižnog univerziteta Harvard.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading