U Austriji ponestaje zaštitna oprema u bolnicama!

Autor: Tanjug

Svet

18.03.2020

07:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zaštitna oprema koja je hitno potrebna u borbi protiv korona virusa ponestaje bolnicama u Austriji, upozorio je predsednik Lekarske komore Austrije Tomas Sekeres.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

- Nešto malo rezervi, zaštitnih maski i druge opreme još imamo, ali su zbog očekivanog rasta broja infekcija, hitno potrebne nove isporuke - kazao je on za ORF.

Ukazao je da kamioni sa zaštitnim opremom stoje blokirani na nemačko-austrijskoj granici i da nije uspelo ni pored intervencije najvišeg državnog vrha da se ta isporuka oslobodi.


Naime, Nemačka je donela odluku o zabrani izvoza medicinske opreme. Posebno u bečkoj klinici AKH, najvećoj bolnici. Manifestaciju se prvi nedostaci, tvrdi agencija APA. Tako medicinsko osoblje mora da čitavu smenu provede sa jednom zaštitnom maskom.

Inače uobičajeno je da se tokom radnog dana redovno menjaku maske. Takođe nedostaju i zaštitne naočare. Čistačice se pripremaju da će narednih dana morati da rade sa starim zaštitnim maskama.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading