Belgija: Tinejdžer osumnjičen za ubistvo gradonačelnika

Autor: Tanjug

Svet

12.09.2017

09:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Belgijski mediji javili su da je jedan tinejdžer osumnjičen da je ubio tokom noći gradonačelnika belgijskog grada Muskrona i bivšeg nacionalnog poslanika Alfreda Gadena na gradskom groblju tako što mu je prerezao vrat.

RepublikaFoto: pixabay.com

Gaden (71), konzervativni gradonačelnik industrijskog grada sa 57.000 stanovnika koji se nalazi nedaleko od severnog francuskog grada Lila, odmah preko granice, pronađen je mrtav na groblju u blizini njegove kuće, koje je on čuvao i čije je kapije zatvarao svake večeri, javili su belgijski mediji pozivajući se na javnog tužioca.

Belgijska državna televizija RTBF navodi da je osumnjičen 18-ogodišnji muškarac i da je izgleda delovao iz ličnih razloga, prenosi AP.

Lokalni novinski servis SudInfo preneo je ranije, pozivajući se na na neimenovane izvore, da se osumnjičeni napadač sam predao policiji i da su motivi ubistva nejasni.

Slučaj je predat lokalnom tužiocu, a ne nacionalnim antiterorističkim istražiteljima.

Zemlju je šokiralo ubistvo gradonačelnika, a belgijski premijer Šarl Mišel izrazio je užasnutost njegovom smrću.

- Čuo sam za stravičnu, brutalnu smrt Alfreda Gadena. Sve moje misli su sa njegovom porodicom i prijateljima - napisao je belgijski premijer na Tviteru.

Predsednik parlamenta za frankofoni jug Belgije Filip Kurar na istoj društvenoj mreži napisao je:

"Strašno. U kakvom to svetu živimo?" 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading