Prvo saopštenje NATO zbog krize u Krečkom moreuzu: Podržavamo Ukrajinu, Rusija da se suzdrži

Autor: sputniknews.com, Republika

Svet

25.11.2018

23:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

NATO pažljivo prati sva dešavanja u Azovskom moru i u Krečkom moreuzu, u stalnom je kontaktu sa ukrajinskim vlastima i poziva na suzdržanost, izjavila je predstavnica Alijanse Oana Lungesku.

RepublikaFoto: AP/V. GHIRDA
Foto: Ilustracija

- NATO u potpunosti podržava suverenitet i teritorijalni integritet Ukrajina, uključujući i pravo na navigaciju u njenim teritorijalnim vodama - pozivamo Rusiju da osigura pristup ukrajinskim lukama u Azovskom moru u skladu sa međunarodnim pravom - navodi se u saopštenju koje je poslato svim predstavnicima Alijanse.

Prethodno je ruski FSB saopštio da su Ukrajinski brodovi „Berdjansk“ „Nikopolj“ i „Jani Kapu“, koji su nezakonito presekli granicu sa Rusijom, zadržani, kao i da je protiv njih upotrebljeno oružje.

Ističe se i da je ranjenim ukrajinskim vojnicima pružena sva neophodna medicinska pomoć, te da oni nisu životno ugroženi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading