Od četnika do NATO saveznika! Krivokapić obrnuo ćurak

Autor: Republika

Svet

22.09.2020

04:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lider koalicije "Za budućnost Crne Gore" Zdravko Krivokapić 1999. godine snimljen je u društvu na četničkom okupljanju upriličenom povodom svečanog dočeka atentatora na Tita Nikole Kavaje, koji je zbog otmice aviona i žestoke borbe protiv socijalističke Jugoslavije robijao u Americi. Snimak koji je isplivao dokaz je prevrtljivosti čoveka, koji je odmah posle pobede opozicije na crnogorskim izborima poručio da ostaje čvrsto privržen članstvu u NATO, koji je baš te godine bombardovao Srbiju.

Krivokapić

Na snimku se vidi novopečeni NATO saveznik Krivokapić, koji sedi okružen velikim brojem istomišljenika na skupu čiji je domaćin bio četnički vojvoda Mileta Pavićević Čiča, predsednik Ujedinjenog ravnogorskog pokreta Crne Gore.

- Hteo bih da pozdravim našeg srpskog vojvodu Nikolu Kavaju i našeg domaćina večeras Miletu Pavićevića jer mi je učinio veliku čast, da budem u društvu večeras sa Nikolom Kavajom, čovekom od koga bi ova moja mlada generacija imala mnogo šta da nauči. Kad već nisam imao prilike da naučim od mog dede, kog su zlotvori komunisti ubili 1944. godine, učiću preko čoveka od koga bi ova moja generacija mogla da sazna kako se brani srpstvo - čuje se na snimku jedan od okupljenih, dok s njegove leve strane sedi Krivokapić i sluša ga s odobravanjem.

KLEO SE U SRPSTVO, A PODRŽAVA ALIJANSU KOJA JE BACALA BOMBE NA SRBIJU

Koliko je dosledan čovek koji je optužio Aleksandra Vučića da šuruje s Milom Đukanovićem, uprkos tome što je crnogorski predsednik baš vlast u Srbiju okrivio za svoj poraz, govore i njegovi stavovi koje je izneo nedugo posle izbora.

- Vi znate da je potpisan sporazum koji je garant našeg prozapadnog kursa, kojeg ne želimo da menjamo. Kad imate tri varijante, jednu da idete kroz otvorena vrata, drugu da skačete kroz prozor ili treću da udarate u zid, vi izaberete i jednu drugu, osim ovu prirodnu, a to je da ulazite svugde kroz normalna vrata. Potpisali smo sporazum koji je obavezujući i koji nije mrtvo slovo na papiru, nego upravo garancija onoga što Zapad od nas očekuje - izjavio je opozicioni lider.

Vulin: Nemojte da pričate budalaštine!

Na Krivokapićeve optužbe da Vučić i Đukanović sarađuju žestoko je reagovao ministar odbrane Aleksandar Vulin.

- Nemojte da koriste Srbiju za opravdanje svakakvih gluposti. Nemojte da pričate budalaštine kao gospodin Krivokapić, koji kaže kako Milo Đukanović i Aleksandar Vučić imaju neke zajedničke poslove. Vodite računa o tome šta su vam građani na litijama rekli, nađite mi jednog koji je šetao na litijama i ko misli da ne treba sa Srbijom da imate bratske odnose, pa i ujedinjenje. Mi ne tražimo nikakvo ujedinjenje, mi smo tu, samo da nemamo neprijateljsku vladu - istakao je Vulin.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading