POLICIJA DEMANTUJE: Nije tačno da je Dragičeviću slomljena ruka!

Autor: RTRS/blic.rs

Svet

25.12.2018

16:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Inspektori Policijske uprave Banjaluka danas su pretresli kuću Davora Dragičevića u banjalučkom naselju Lauš.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Davor Dragičević

Darko Novković načelnik Sektora kriminalističke policije Policijske uprave Banjaluka potvrdio je da je Dragičević uhapšen jer policija juče nije mogla da mu uruči poziv na saslušanje.

- Hapšenje je usledilo zbog odbijanja poziva i krivičnog dela ugrožavanja bezbednosti - objasnio je Novković za portal Srpskainfo.

Davora Dragičevića su jutros u pratnji tri policijska vozila dovezli u PU Banjaluka. Dragičević je navodno pokušao i da pobegne automobilom kroz centar grada, ali je ubrzo priveden u policiju. Mediji pišu da je prilikom privođenja uzvikivao da su policajci ubili Davida.

Ubrzo je pred policiju došla i Hitna pomoć. Iako su pojedini mediji objavili da je Dragičeviću prilikom privođenja slomljena ruka, iz PU Banjaluka, nakon što je pregledan na UKC, tvrde da on nema nikakvih povreda. Dragičević je juče odbio da primi poziv za saslušanje zbog ugrožavanja bezbednosti ministra policije Srpske Dragana Lukača i visokih funkcionera MUP-a.

 

 

Tužilaštvo je pre nekoliko dana protiv Davora Dragičevića i još 19 osoba, podnelo krivične prijave zbog okupljanja ispred Narodne skupštine Republike Srpske 17. decembra, u vreme održavanja Posebne sednice. Posle jutrošnjeg privođenja Dragičevića u Policijsku upravu su počeli sami da se prijavljuju i ostali, kako bi dali izjavu.

Pretresena kuća Dragičevića

Inspektori Policijske uprave Banjaluka danas su pretresli kuću Davora Dragičevića u banjalučkom naselju Lauš.

Ispred kuće policajce su dočekali Davidova majka Suzana Radanović i advokat porodice Predrag Tolimir. Kada je policija stigla, Suzana je tražila da niko od policajaca ne ulazi sam u sobe, već isključivo u pratnji nje ili advokata.

 

 

Inspektor koji je vodio pretres, uveravao ih je da niko od njih "nema razloga da sumnja u bilo šta".

Dok je trajao pretres policija ni komšijama nije dozvolila da se približavaju kući Dragičevića. Prisutno je bilo oko desetak policajaca i inspektora.

Davidova majka Suzana takođe je danas bila uhapšena, ali je ona nakon ispitivanja brzo i puštena. Poslepodne se pojavila na Trgu Krajine u Banjaluci i priključila okupljenim građanima u centru grada.

Šetala je zajedno sa njima, noseći u rukama sliku svoj pokojnog sina.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading