ODJEKNULO PLANETOM: Đoković i Federer žestoko ZARATILI oko OVOGA!

Autor:

Sport

12.11.2020

04:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Švajcarski list Blik prenosi da je Đoković u sukob sa Rodžerom i ATP ušao jer oni žele više novca za najbolje, a Srbin veće nagrade za slabije rangirane tenisere.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Rodžer Federer i Novak Đoković

Najbolji teniser sveta Novak Đoković odlučio je da se otcepi od Saveta igrača ATP i da osnuje sopstveni sindikat (asocijaciju), a švajcarski tabloid Blik otkrio je da se u pozadini svega krije borba za novac između njega i Rodžera Federera! Interesantno je da se pomenuti list u ovoj bici za kolač od turnirskih nagrada stavlja na stranu Srbina i ne brane zemljaka Federera.

Razlog je u tome što Rodžer zajedno sa Rafaelom Nadalom i predsednikom Saveta igrača Kevinom Andersonom želi da najbolji teniseri sveta zarađuju još više novca nego što zarađuju danas, dok Đoković ima drugačije ideje.

KAO ROBIN HUD

Njegova namera je da i igrači koji su slabije rangirani (mahom ispod 100. mesta) dobiju malo više novca da ne bi morali da se zlopate po čelendžerima, a mnogi od njih zaista i nisu u stanju da zarade od tenisa.

Dakle, s jedne strane su Federer, Nadal i drugovi, koji žele da uzmu novac siromašnima i daju ga bogatima, a s druge Đoković, koji poput Robina Huda pokušava da otme od bogatih i rasporedi novac teniskoj sirotinji. Ekipa oko ATP već je isplanirala da se na turnirima smanje nagrade u prvim kolima i da se povećaju novčani iznosi u završnicama takmičenja, što svakako pogoduje bolje rangiranim igračima. Sve sa idejom da vrhunski igrači više doprinose tenisu i, stoga, treba da zarađuju više. O svemu je napravljen i dokument koji je kratko kružio na društvenim mrežama jer ga je objavio, ali ubrzo povukao 421. teniser sveta Gastao Elijas.

BUDUĆNOST TENISA

Blik u tekstu navodi da Đoković želi neophodnu pomoć za tenisere sa nižim rangom, a i sam Novak je o tome govorio kada je osnovao Uniju profesionalnih tenisera.

- Nemam drugih interesa osim održivosti i budućnosti tenisa. Sarađujući sa našim kolegom Vasekom Pospišilom i desetinom vas tokom godina, trudili smo se da predstavljamo interese igrača na ATP i grend slemovima. Jednostavno rečeno, čak iako sam bio broj jedan na svetu, bili smo odbijani. Zalupili su nam vrata. Nisu nas poštovali - poručio je Đoković.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Prvi reket sveta Novak Đoković

On je dodao i da ATP vrhuška radi protiv interesa tenisera.

- ATP struktura je nesavršena za igrače. Ne mislim da struktura ATP pomaže igračima. U prošlosti je mnogo puta dokazano da je ovaj sistem protiv igrača.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading