IDEMO U SOLUN da igramo s braćom!

Autor: Ilija Momčilović

Sport

09.08.2019

03:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kontroverzni grčko-ruski biznismen Ivan Savidis (60), koji je u žižu naše i svetske fudbalske javnosti dospeo u martu prošle godine kada je na meču svog PAOK protiv AEK ušao na teren i potegao za pištoljem koji mu je bio za pojasom, posetio je bratski klub Solunjana - Partizan.

RepublikaFoto: FK Partizan
Savidis i Vazura u Beogradu

U Humskoj su ga srdačno dočekali, dogovorili još užu saradnju sa grčkim šampionom i zajednički izrazili želju da što pre organizuju prijateljski meč na Tumbi.

ILIEV VEZA

Miloš Vazura je uz Ivicu Ilieva, koji je igrao u PAOK, bio domaćin poznatom milioneru, poslaniku ruske Dume i članu Putinove Jedinstvene Rusije. Za Srpski telegraf Vazura otkriva da slika koja se zbog incidenta stvorila o Savidisu u Srbiji nije realna.

- Desilo se šta se desilo, pogodilo ga je što su poništili gol njegovom timu u borbi za titulu. Ne opravdavam takve poteze, ali taj čovek obožava fudbal - samo godinu dana kasnije osvojio je titulu sa svojim timom u jakom grčkom prvenstvu. Sasvim je normalan, veliki gospodin i voli Srbiju, Beograd i naš klub. Pričali smo o svemu, nije mu prvi put da je u srpskoj prestonici. Kaže da je oduševljen srdačnošću koju oseća na svakom koraku u našem glavnom gradu. Dogovorili smo, pre svega, što jaču i kvalitetniju saradnju između omladinskih kategorija, ali i prvog tima. Naravno, neizbežna tema je bila novi prijateljski meč PAOK-Partizan. Mi smo njima bili domaćini, sada je red da oni nas ugoste na Tumbi. S obzirom na to da su navijači naša dva kluba kao braća rođena, nema sumnje da ćemo prisustvovati spektaklu. Nadam se da će to da se dogodi već na prvoj pauzi u evropskim takmičenjima i domaćim šampionatima - otkriva nam Vazura uz dodatak da je moguće da se delegacije dva kluba sretnu i ranije ako Partizan eliminiše Malatiju u dvomeču 3. kola kvalifikacija za Ligu Evrope, a isto to učini i Aris iz Soluna u duelu sa norveškim Moldeom.

RepublikaFoto: Starsport
Navijači Partizana

- Aris i PAOK se ne mirišu baš. Savidis je rekao: "Ako budete dolazili da igrate protiv Arisa u Solunu, dođite kod nas, budite kao delegacija, naši gosti, biće vam lepše" - što nas je sve nasmejalo.

SAVIDIS U ČUDU

Bez obzira na to što je šampion Grčke, što ima i te kako dobre odnose sa Vladimirom Putinom i što je zbog svog bogatstva dobro kotiran i na Forbsovoj listi, Vazura kaže da je Savidis ipak fasciniran jednim segmentom rada u Partizanu.

- Ostao je u šoku kada je video podatke koji pokazuju koliko naših mladih igrača nastupa u najjačim evropskim ligama, i tako godinama unazad. Fasciniran je kako uspevamo da u teškim finansijskim uslovima napravimo igrače za najveće klubove. Sada nije imao vremena, ali kaže da će sledeći put obavezno da ode do Teleoptika da uzme pelcer - kroz smeh završava Vazura.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading