DEČAK ILI DEVOJČICA: Nauka tvrdi da se može uticati na pol deteta!

Autor:

Lifestyle

29.12.2017

23:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Češći seks povećava šanse da do začeća dođe u prvim ili poslednjim satima plodnih dana, što pogoduje rađanju dečaka.

RepublikaFoto: pixabay.com
Ako imate jače jutarnje mučnine, moguće je da ćete roditi devojčicu

Najvažnije je da se beba rodi živa i zdrava, pa kog god da je pola... Ipak, čim budući roditelji saznaju da će dobiti bebu, javlja se i znatiželja oko pola. Neki čak tvrde da imaju recept za pravljenje sina ili ćerke, a to čak sugerišu i brojna istraživanja. Evo zanimljivih statističkih podataka koji povezuju pol deteta i određene navike i postupke roditelja, ali i stara verovanja za određivanje pola bebe u stomaku.

  • Ako imate jače jutarnje mučnine, moguće je da ćete roditi devojčicu. Istraživači su to zaključili proučavajući 1,7 miliona trudnoća. Veruju da je uzrok mučnine povišena količina estrogena u krvi. Ako lekar nije siguran da li vidi pol na ultrazvuku, pitajte ga za otkucaje srca. Obično dečaci imaju više od 140 otkucaja u minuti, a devojčice manje.
  • Osim ovih naučno potkrepljenih metoda, ima i onih koje se prenose generacijama. Tako bi akne na licu trebalo da najave devojčicu.
    Foto: pixabay.com
    Akne na licu najavljuju devojčicu
  • Test sa belim lukom kaže da će izlaziti na sve pore pošto ga pojedete ukoliko nosite dečka.
  • Način na koji ste okrenuli dlanove, vrteli prsten ili izabrali viljušku, a ne kašiku, navodno su takođe proročanski. Činjenica je da je šansa da pogodite 50-50.
  • Parovi koji žive zajedno češće dobijaju dečake, pokazalo je istraživanje u kojem je učestvovalo 86.000 roditelja: 51,1 odsto parova postali su roditelji dečaka, ali nauka za to nije pronašla razlog.
  • Stariji parovi dobijaju devojčice. Tačnije, žene starije od 35 godina, čiji su partneri stariji od 40, češće dobijaju žensku decu zbog uticaja hormona i kvaliteta spermatozoida, zaključili su naučnici.
  • Ženska deca vole stres i uzbuđenja. Prema istraživanjima, žene koje su pod velikim stresom i imaju problema kod kuće, na poslu ili u ljubavnom životu pre nego što zatrudne, češće rađaju devojčice.
  • Otpornije devojčice rađaju se zimi, kada je više njih začeto. Ovo je primećeno i u životinjskom svetu. Zimi su češće bakterijske infekcije, a spermatozoidi koji stvaraju devojčice su izdržljiviji.
  • Važno je i čime se tata bavi u životu. Sprovedeno je više istraživanja na temu povezanosti očevog zaposlenja s polom deteta. Ona su pokazala da posao koji podrazumeva stresne situacije može kao rezultat da ima rađanje devojčica. Među tatama ženske dece tako su se našli profesionalni vozači, ronioci, piloti...
    Foto: pixabay.com
    Očevi sa stresnim poslom najčešće dobijaju devojčice
  • Ko želi dečaka, ne bi trebalo da apstinira. Češći seks povećava šanse da do začeća dođe u prvim ili poslednjim satima plodnih dana, što pogoduje rađanju dečaka. Zbog učestalih odnosa, spermatozoidi imaju manje glave i kraće repove. Oni koji stižu do jajne ćelije sredinom ciklusa odgovorni su za rađanje devojčica.
  • Lepe žene rađaju ćerke. Evolucijski psiholog dr Satoši Kanazava tvrdi da privlačne žene imaju veću šansu da rode devojčicu. Kaže da je to evolucijski trik jer ženama je fizička lepota korisnija nego muškarcima, a mame na decu prenose najbolje gene.
  • Mame dečaka kraće žive. Naučnici smatraju da mame dečaka žive kraće zbog testosterona koji im slabi imunološki sistem tokom trudnoće. Neke studije pokazale su i da žene troše više energije u proizvodnji mleka za dečake.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading