ŽUTO VOĆE VREDNIJE OD ZLATA: Limun kao lek protiv peruti

Autor:

Lifestyle

01.03.2021

19:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Naučno je dokazano da limunov sok predstavlja prirodno rešenje za problem u obliku stvaranja peruti na temenu glave.

RepublikaFoto: pixabay.com

Limunov sok ima antimikrobna svojstva, koja teme glave oslobađaju gljivica koje uzrokuju nastanak peruti. Redovnom upotrebom limunovog soka na temenu glave stavljate pod kontrolu opadanje kose, a i ne samo to, on doprinosi i tome da vlasi kose budu čvrste i elastične. Srpski telegraf predlaže kako da koristite ovo voće za pravljenje efikasnih smesa za negu temena i vlasi.

JABUKOVO SIRĆE I LIMUN

Pomešajte četiri kašike jabukovog sirćeta i dve kašike limunovog soka u manjoj posudi i umočite pamučni tupfer u rastvor. U jednakom obimu nanesite na teme glave, a zatim prstima laganim kružnim pokretima masirajte celo područje. Ostavite da deluje oko 20 minuta, a potom isperite toplom vodom. Dva puta nedeljno je poželjno da primenjujete ovaj postupak.

BADEMOVO ULJE I LIMUN

Zagrejati četiri kašike bademovog ulja na niskoj temperaturi, pa dodati dve kašike limunovog soka i tri kapi ulja čajevca. Promešati, nanesite na teme glave i umasirati prstima. Ostaviti da deluje oko 30 minuta, a potom isprati toplom vodom. Umesto bademovog ulja, po želji možete da koristite maslinovo ili kokosovo ulje. Dva puta nedeljno je poželjno da primenjujete ovaj tretman.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading