Ovo voće čini čudo u razvoju bebinog mozga tokom trudnoće

Autor: superzena.b92.net

Lifestyle

23.08.2019

22:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Postoji mnogo toga što trudnica može da uradi da utiče na razvoj bebe u stomaku.

RepublikaFoto: pixabay.com

Trudnice koje piju sok od nara mogu da potpomognu razvoj mozga kod beba u stomaku. Istraživači su otkrili da su trudnice koje su pile 240ml soka dnevno povećale konekcije u mozgu beba koje se nisu razvijale normalnim tempom u materici. 

Sok od nara je pun sastojaka koji se nazivaju polifenoli koji prolaze kroz barijeru na mozgu i dokazano štite od razvoja neurodegenerativnih bolesti, piše Dejli mejl (Daily mail). Tim iz Birgama i Ženske bolnice u Masačusetsu istakli su da ovo može da smanji potrebu za invazivnim tretmanima poput operacija nakon što se beba rodi. 


To se dešava u između 3 i 10 procenta ukupnih trudnoća, saopštili su sa Univerzitetske dečje bolnice u San Francisku. Bebe čije su majke pile sok od nara imale su bolju konekciju u mozgu, što naučnici smatraju posledicom delovanja antioksidanata koje sadrži nar. 
Foto: Photo by Nathalie Jolie on Unsplash

- Merenja koja smo obavili rekla su nam mnogo o funkcionalnom razvoju mozga. Nismo videli razlike u rastu mozga i bebe, ali smo uočili poboljšanje u povezanosti i prokrvljenosti, kao i vizuelnom razvoju mozga - rekao je jedan od autora istraživanja doktor Teri Inder. 


Potrebno je da se urade dodatna istraživanja u ovoj oblasti, ali svakako se savetuje upotreba ovog soka u trudnoći.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading