OD BANANE, JAJA, ORAHA... Maske za obnavljanje vlasi

Autor:

Lifestyle

10.11.2017

01:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ne morate da kupujete skupe preparate za regeneraciju kose kada možete da napravite kvalitetna sredstva od prirodnih sastojaka.

RepublikaFoto: pixabay.com
Prirodnim sastojcima negujte kosu

AVOKADO I ĐUMBIR

Avokado je dobar za kosu jer u svom sastavu sadrži potrebne esencijalne masti i antioksidante. Ukoliko se koristi u ishrani, pomaže u apsorpciji hranljivih materija iz hrane. Za masku vam je potreban jedan avokado, kašičica bademovog ulja, dve kašičice maslinovog ulja i malo đumbira. Đumbir potpomaže brži rast kose.

JAJA

Foto: pixabay.com

Ukoliko se odlučite da kosu nahranite i osvežite maskom sa jajima, potrebna su vam: dva žumanceta, kašika maslinovog ulja i pola kašike meda. U šoljici promešajte pomenute sastojke i nanesite na kosu. Masku držite na glavi 20 minuta i nakon toga dobro isperite.

ORASI

Orasi su sjajan izvor cinka, a sadrže i dosta alfa-linolenske kiseline i omega-3 masne kiseline, koji mogu blagotvorno delovati na vašu kosu. Nedostatak cinka dovodi do pojave suve kose. Za pripremu maske za kosu potrebno je da orahe očistite, sameljete i pomešate sa malo toplog mleka. Smesu nanesite na kosu i držite 20 minuta.

BANANA

Izgnječite dve banane, dodajte žumance i kašiku soka od limuna. Smesu nanesite na kosu, pa umotajte glavu peškirom. Ostavite da deluje 40 minuta, potom isperite.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading