ZORAN PUCAO U ŽENU, PA SE UBIO: Detalji KRVAVOG OBRAČUNA u Prokuplju!

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zoran Branković (53) pucao je juče u 6.40 u bivšu nevenčanu suprugu Ivanu Roganović (45), a zatim u sebe. Nju je pogodio jedan metak i sada je u stabilnom stanju, a on je nakon nekoliko sati preminuo u UKC Niš.

RepublikaFoto: Privatna arhiva
Zoran Branković

Razlog za zločin je najverovatnije sudsko rešenje koje je monstrum nedavno dobio, a u kom mu se nalaže da isplati alimentaciju za dvoje dece koje ima s Ivanom.

Prema našim saznanjima iz Višeg javnog tužilaštva u Prokuplju, Zoran je žrtvu čekao ispred gradske opštine u kojoj je ona zaposlena.

- Čim je video da se parkirala i izašla iz vozila, on je izašao iz automobila koji je bio preko puta i krenuo za njom. Dozvao ju je imenom, ali je ona videla pištolj i počela da beži ka policijskoj stanici koja je udaljena nekih 20 metara. Međutim, on je ka njoj ispalio dva-tri metka, a samo jedan ju je pogodio s leđa. Čim je video da je pala, pucao je sebi u glavu. Očevici su odmah pozvali Hitnu pomoć i oni su odmah zbrinuti na Urgentnom odeljenju prokupačke bolnice - ispričao je za Srpski telegraf izvor iz istrage.

Nesrećnoj ženi je metak prošao kroz levo plućno krilo i nije se u njemu zadržao, pa zbog toga nije bila na operaciji, ali joj je stanje bilo opasno po život.

- Lekari su joj zaustavili krvarenje i primarno je zbrinuta u jedinici za reanimaciju. Sada treba da joj se uradi drenaža levog plućnog krila, kroz koje je metak prošao, ali je u stabilnom stanju. Muškarac je primljen bez svesti s prostrelnom povredom glave i povreda mozga mu je izolovana. Intubiran je i smešten na intenzivnu negu, gde je preminuo - kaže naš izvor iz UKC Niš.

Bliska rođaka ranjene Prokupčanke ispričala je za naš list da je Zoran dugi niz godina pretio njenoj rođaki ubistvom i za to nikada nije odgovarao iako su ga više puta prijavljivali.

- Oni nisu zajedno otkada je njihov 13-godišnji sin napunio dva meseca. Ali ju je desetak godina uznemiravao i pretio smrću. Čim mu stigne poziv za sud zbog neplaćene alimentacije, on je okrene telefonom i kaže: "Ja ću da te ubijem, i sebe ću!" Poslednje dve godine od njega nije bilo ni traga ni glasa. Čak ni jedne jedine poruke. Taman smo pomislili da ju je ostavio na miru, ali evo šta je jutros uradio. Čak mi je i žao što je preminuo. Da je ostao živ, samo bih ga pitala: "Zašto" - priča rođaka za Srpski telegraf.

Oproštaj ili pretnja na Fejsbuku

Zoranov sin objavio je na Fejsbuku čudan oproštaj od oca.

- Dragi ćale, mnogi su bili na tvojoj strani. Nikada te nećemo zaboraviti. Neće ostati na ovome. Pamtićemo te kao čoveka koji je uvek radio šta je hteo i kojeg je boleo ku*ac za druge. Sreća, pa ima ko da rešava tvoje probleme. Amin - napisao je on, ali i ubrzo obrisao objavu, koju su mnogi pozitivno komentarisali, uz izjave saučešća za čoveka koji umalo nije ubio majku svoje dece.

Prema njenim rečima, Ivana je nasilnika više puta prijavljivala policiji, ali on nikada nije hapšen.

- Policija nikada ništa nije uradila povodom njenih prijava, čak ga je i njihova ćerka od 18 godina prijavljivala jer je i njoj pretio. Slali smo molbe i načelniku policijske stanice, ali ni on nikada nije reagovao. Svaka prijava protiv njega završavala je u nekoj fioci, a mi ne znamo zašto. Jedine odgovore koje smo dobijali jesu da ne mogu da ga nađu i privedu iako je on auto-limar kojeg svi znaju u gradu i koji ima dve radnje. Čak je pre nekih pet godina sudija lično išla u policiju da interveniše da bi ga doveli na saslušanje - napominje naša sagovornica i dodaje da je motiv za njegov krvavi pir najverovatnije sudsko rešenje koje mu je nedavno stiglo, a u kojem mu je dat rok za isplatu alimentacija.

Ona kaže da decu koju ima s Ivanom nikada nije viđao niti mario za njih, dok je s dvojicom sinova iz prvog braka živeo u porodičnoj kući.

Robijao zbog droge

Kako saznajemo, Zoran Branković je dobro poznat policiji po više krivičnih dela. Najteže delo zbog kojeg je izvesni niz godina proveo na robiji je pripadnost organizovanoj kriminalnoj grupi koja je dilovala narkotike, u kojoj je on, kao auto-limar, za njih pravio rezervoare u kojima se prevozila droga.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading